Key lime pie
Key lime pie er en amerikansk klassiker, som bare smager himmelsk. Den har den perfekte balance mellem surt og sødt, og er en af mine yndlings desserter.
Den amerikanske dessert tærte har en knasende sprød kiksebund, et surt og cremet lime fyld og et sødt fløde fyld på toppen.
Tærten skal gerne laves i god tid, så den kan stå på køl og smagene kan udvikle sig. Derfor er det også en rigtig god gæstedessert, da alt kan laves i forvejen.
På jagt efter lækre desserter? Prøv også den lækreste pavlova med passionsfrugt og mango eller banoffee pie – banantærte med karamel
Key lime pie
8
personer1
hour2
hoursIngredienser
- Kiksebund
250 g knuste digestive kiks
125 g smeltet smør
- Lime fyld
6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
600 g kondenseret mælk
6 usprøjtede limes
- Fløde til toppen
250 ml piskefløde
2 spsk sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
Vejledning
- Forvarm ovnen til 180°C.
- I en skål blandes de knuste digestive kiks og det smeltede smør indtil det er godt kombineret. Pres blandingen ned i bunden af en springform for at danne kagens bund og kant.
- Bag digestive bunden i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter eller indtil den er let gylden. Fjern den fra ovnen og lad den køle af.
- Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål til en ensartet blanding.
- Riv skallen fra 2 limefrugter og pres dem alle for saft. Gem evt lidt af en limefrugt til pynt.
- Tilsæt saft og skal til blandingen med kondenseret mælk og æggeblommer, og rør til blandingen tykner.
- Hæld lime fyldet over den afkølede kiksebund.
- Bag tærten i ovnen i ca. 15 minutter ved 160 grader indtil fyldet er sat og let gylden.
- Fjern tærten fra ovnen og lad den køle af ved stuetemperatur. Kom den derefter i køleskabet i mindst 4 timer eller indtil den er helt afkølet og fast.
- I en skål piskes piskefløden med sukker og vaniljeekstrakt, og herefter fordeles den ud på kagens midte.
- Pynt med lidt revet limeskal og limeskiver.
Hvor stammer key lime pie fra?
Tærten er en klassisk desserttærte fra det amerikanske køkken. Nærmere bestemt er kagen fra Key west i staten Florida. Kagens navn stammer fra de små limes, som dyrkes i området, og som er kendt for deres karakteristiske smag. I dag er desserttærten en klassiker, som er kendt i hele verden.
One Comment