Avocado toast
| | |

Avocado toast med pocheret æg

Avocadotoast har for nylig fået en kultstatus som en af de mest trendy og populære morgenmads- og frokostretter. Avocado toast er sund, lækker og nem at lave, hvilket gør den til et populært valg blandt både mange sundhedsbevidste og madelskere.

For det første skyldes avocadotoastens popularitet dens fantastiske smag og tekstur. Avocadoen er cremet og blød, hvilket gør den til en lækker spread på brød, mens dens smag er mild og behagelig. Avocadotoast er også en sund morgenmadsret, da avocadoen er rig på sunde fedtstoffer, fibre og vitaminer.

Avocadotoast er mest almindelig som en morgenmadsret, men den kan også spises til frokost eller som en snack i løbet af dagen. Avocadoen gør det til en let og fyldig ret, der kan give dig energi til en lang dag.

Lav din avocadotoast ved at tage en moden avocado og skære den i halve. Fjern stenen, tag kødet ud og mos det. Rist brødet i ca. 2-5 minutter eller indtil det er let gyldne. Kom avocadomosen på toppen af det ristede brød. Drys med lidt citronsaft, olivenolie og salt og peber efter smag. Top med et porcehret æg eller spejlæg.

Avocadotoast er en meget alsidig ret, og du kan tilføje en række forskellige ingredienser for at give den forskellige smagsvarianter. Nogle andre populære toppings er:

  • Soltørrede tomater
  • Røget laks
  • Fetaost
  • Cherrytomater
  • Rødløg
  • Syltde rødløg
  • Bacon
  • Krydderurter

Så hvis du vil nyde en sund og lækker morgenmad, skal du prøve at lave avocadotoast. Det er nemt, alsidigt og sundt.

Fuldend din brunch med sunde spinatpandekage eller smagfulde, søde bananpandekager.

Avocado toast med æg

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser

  • 4 skiver brød (f.eks. surdejsbrød)

  • 2 modne avocadoer

  • 4 æg

  • 1 tsk citronsaft

  • Salt og peber efter smag

  • 3 spsk eddike

  • Eventuelle ekstra toppings efter ønske (f.eks. soltørrede tomater, fetaost, ristede svampe)

Vejledning

  • Rist brødet til det er sprødt og gyldent i en brødrister eller på en varm pande med lidt smagfuld olivenolie.
  • Skær avocadoerne i halve og fjern stenen. Skrab kødet ud i en skål og mos det med en gaffel.
  • Tilsæt citronsaft, salt og peber til avocadomosen og rør det sammen.
  • Porcher et æg ad gangen. Bring en gryde med vand i kog og tilføj eddike. Skru ned for varmen, så vandet simrer og holder sig lige under kogepunktet. Knæk ægget i en lille skål.
  • Rør rundt i vandet med en ske i samme retning for at få bevægelse i vandet. Kom forsigtigt ægget i vandet, og saml æggehviden rundt om blommen med en ske. Lad ægget pochere i 3-4 minutter. 
  • Æggehviden skal være stiv, mens blommen skal være flydende. Tag ægget op, og kom det hurtigt  i en skål med koldt vand, så tilberedningen stopper. Tag hurtigt ægget op igen, så det ikke bliver koldt. 
  • Fjern evt. flydende hvide fra kogevandet, og fortsæt med det næste æg. Fortsæt sådan med alle fire æg. 
  • Smør avocado-mosen på de ristede brødskiver og top med et pocheret æg. Krydre med salt, peber og eventuelle ekstra toppings efter ønske.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *