Pizza stromboli
Jeg elsker det italienske køkken, og pizzaen er bestemt en af grundene. Pizza Stromboli er en italiensk-inspireret opskrift, der oprindeligt stammer fra Stromboli-øen i Sicilien. En pizza Stromboli er et rullet stykke pizza, der ligner en pizza-roulade.
Du kan fylde din stromboli med præcis den type fyld, som du bedst kan lide. Jeg går typisk rimelig klassisk til værks og bruger en god tomatsauce, ost, oliven, løg og champignoner.
Husk at pizzaen ikke skal overfyldes med alt for meget fyld. Desuden skal fyldet ikke være alt for vådt, da det vil gøre dejen fugtig og våd under bagning i stedet for sprød.
Pizza Stromboli kan serveres til enhver lejlighed, og den er en fantastisk tilføjelse til en fredagspizza-aften eller en stor familiefest. Den kan også skæres i mindre stykker og serveres som en del af en buffet eller som en lækker snack.
Elsker du det italienske køkken? Prøv risotto milanese eller tomatrisotto.
Pizza stromboli
2
personer30
minutes45
minutesIngredienser
125 g frisk mozzarella, plukket eller revet
1 rødløg, i tynde ringe
100 g oliven uden sten, hakket
100 g champignon, finthakket
Vejledning
- Varm ovnen op med et bagestål eller pizzasten til højeste varme.
- Rul pizzadejen ud på en let melet overflade og spred pizzasauce på den øverste halvdel af dejen, og efterlad ca. 2 cm fri langs hele kanten rundt.
- Drys mozzarellaost og fyld jævnt over pizzasauce.
- Rul strombolien sammen som en roulade, og luk med siden, som der ikke er fyld på.
- Skru ovenne ned på 200 grader og bag strombolien med dens lukning nedad i ca. 15 minutter eller indtil den er gyldenbrun.
- Serveres varm med yndlingsdyp eller ekstra pizzasauce.
2 Comments