Pasta al limone
| |

Pasta al limone

Pasta al limone er en italiensk pasta klassiker, der er kendt for sin enkle, men utroligt lækre smag. Den friske smag af citron kombineret med cremet parmesanost og smør er bare så lækkert. Server gerne pastaen med et glas iskoldt hvidvin og hjemmelavet baguette til. 

Hjemmelavet pasta al limone laves af få, men nøje udvalgte ingredienser: frisk pasta, citron (både saft og skal), smør, fløde, parmesanost, og frisk persille. Da der er så få ingredienser kan man nøje smage dem alle, så vælg gerne nogle ingrediense af god kvalitet. 

Pastaretten har sine rødder i det sydlige Italien, især regionerne omkring Amalfi-kysten og Sicilien. I disse regioner dyrkes citroner i overflod. Citronerne fra disse områder er kendt for deres intense aroma og smag, hvilket gør dem perfekte til at bruge i madlavning.

Vild med det italienske køkken? Prøv også cremet tomatrisotto eller pizza stromboli

Pasta al limone

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 500 g pasta (f.eks. spaghetti eller fettuccine)

  • 2 store økologiske citroner (saft og revet skal)

  • 75 g smør

  • 1 dl fløde

  • 120 g friskrevet parmesanost

  • Salt og friskkværnet sort peber

  • Frisk persille, finthakket (til pynt)

Vejledning

  • Kog pastaen efter pakkens anvisninger i godt saltet vand indtil den er al dente.
  • Mens pastaen koger, rives skallen fra citronerne og saften presses. Sæt både saft og skal til side.
  • Smelt smørret over medium varme i en stor stegepande. Tilsæt fløden og citronsaften, og rør rundt. Lad saucen simre i et par minutter indtil den begynder at tykne lidt.
  • Når pastaen er færdigkogt, drænes den for vand. Men gem ca. 1 dl af kogevandet. Tilsæt pastaen til saucen i stegepanden, og rør, så pastaen bliver dækket af saucen. Hvis saucen virker for tyk tilsættes lidt af kogevandet, indtil konsistensen er perfekt.
  • Tilsæt den revne citronskal og parmesanosten til pastaen, og rør godt rundt, indtil osten er smeltet og saucen er cremet. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
  • Server gerne med finthakket frisk persille, revet parmesan og en skive citron som pynt.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *