Pasta med cremet spinatsauce
Pasta med cremet spinatsauce er en lækker og nem pastaret, som hurtigt kan laves. Den er derfor både god til de travle hverdage, eller i weekenderne, hvor det bare skal være let og lækkert.
Den har en dejlig cremet sauce og den lækreste smag af spinat i parmesanost.
Server gerne noget friskbagt focaccia brød eller baguette til din pastaret.
Er du vild med pasta? Prøv også vodka pasta eller pasta al forno.
Pasta i cremet spinatsauce
Antal
4
personerTid
15
minutesIngredienser
400 g pasta (f.eks. fettuccine, penne eller tagliatelle)
200 g frisk spinat
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakket
250 ml fløde
100 g friskrevet parmesanost
1/4 tsk revet muskatnød
Salt og friskkværnet sort peber
Vejledning
- Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken. Dræn pastaen og gem lidt af kogevandet.
- kyl spinaten og dup den tør. Varm olivenolien i en stor pande ved medium varme. Tilsæt det finthakkede hvidløg og sautér det i et minut, indtil det er duftende og let gyldent.
- Tilsæt spinaten til panden og sautér, indtil den er faldet sammen, cirka 3-4 minutter. Fjern spinaten fra panden og sæt den til side.
- I samme pande tilsættes fløden. Bring fløden i kog og lad den simre i et par minutter indtil den begynder at tykne let. Tilsæt revet parmesanost og rør godt rundt indtil osten er smeltet og saucen er glat.
- Tilsæt den sautérede spinat tilbage i panden og rør godt rundt, så spinaten er jævnt fordelt i saucen. Smag til med revet muskatnød, salt og friskkværnet sort peber.
- Tilsæt den kogte pasta til panden og vend den forsigtigt med saucen, så pastaen er dækket af den cremede spinatsauce. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt af det gemte pastavand for at opnå den ønskede konsistens.
- Server straks, drysset med lidt ekstra revet parmesanost og et par vrid med peberkværnen.
One Comment