Pizza Margherita
Pizza Margherita er er en klassisk italiensk pizza fra Napoli. Trods den med sine få ingredienser er simpel, skal den ikke undervurderes. Pizzaen har en tynd, sprød, knasende pizzabund, lækker og krydret tomatsauce, frisk, cremet mozzarella ost og frisk basilikum.
Lav din egen sprøde pizzadej med den perfekte grundopskrift
Det er en enkel pizza uden dikkedarer, hvor de få ingredienser virkelig træder i karakter. Ved denne italienske klassiker er det vigtigt at huske at ‘less is more’. Bunden skal være tynd, tomatsaucen skal smøres i et tyndt lag og der skal kun en smule ost og basilikum på. For meget tomatsauce og ost vil gøre din bund blød fremfor sprød.
Lav din egen tomatsauce med den perfekte grundopskrift
Her får du grundopskriften på pizza Margherita, så du kan være en ægte italiensk mamma hjemme i dit eget køkken.
Pizza Margherita – opskrift på hjemmelavet pizza
2
pizzaer30
minutes2
hoursIngredienser
200 g frisk mozzarella, i skiver
1 håndfuld frisk basilikum
Vejledning
- Form pizzadejen til en tynd pizza. Brug dine hænder, så du undgår at mase lufthullerne i dejen. Få dejen så tynd som muligt uden at lave huller i den.
- Smør et 1-2 spsk tomatsauce på pizzaen helt ud til kanten. Less is more her. For meget tomatsauce vil gøre din bund blød fremfor sprød.
- Fordel mozzarellaen på pizzaen.
- Bag i 4-8 minutter på 275 grader med grillfunktion eller under/overvarme øverst i ovnen på pizzasten, bagestål eller bradepande. Bagetid afhænger af bundens tykkelse, mængden af fyld og om du benytter pizzasten, bagestål eller bradepande. Få flere tips til bagning af din pizza her.
- Kom lidt frisk basilikum på pizzaen efter bagning og server straks.
Pizza margherita – en klassiker
Pizza Margherita er en klassisk italiensk pizza, som stammer fra Napoli-regionen i Italien. Den lækre og sprøde vegetariske pizza er opkaldt efter Italiens dronning Margherita, som besøgte byen i 1889. Historien siger, at en berømt pizzabager ved navn Raffaele Esposito blev bedt om at lave tre forskellige slags pizzaer til den italienske dronning, hvoraf en skulle indeholde de italienske nationalfarver: rød, hvid og grøn. Pizza Margherita var født, med sine ingredienser af tomatsovs, frisk mozzarella og basilikum, symboliserende henholdsvis rødt, hvidt og grønt.
Hemmeligheden bag den lækre vegetariske pizza ligger i dens enkle ingredienser og dens tilberedning. Tomaterne, som anvendes i pizzaens sauce, er ofte San Marzano-tomater, som er kendt for deres sødme og saftighed. Frisk mozzarella er også en vigtig ingrediens i en god vegetarisk pizza. Den skal være blød og fyldig i smagen, og den skal skæres i små stykker og drysses over saucen. Den sidste ingrediens, basilikum, skal være frisk og sprød, og drysses over pizzaen lige før servering.
9 Comments