Hjemmelavet pavlova med vaniljecreme, passionsfrugt og mango
Pavlova er en velkendt klassiker i dessertkøkkenet. Med sin kombination af sprød marengsbund og cremet vaniljecreme er den en sand fornøjelse for ganen. Ved at tilføje friske passionsfrugter og saftig mango, bliver denne klassiske dessert løftet til et nyt niveau af eksotisk og frisk smag. Den får et skønt moderne twist. Og samtidig ser desserten super flot ud med sin gule farve, som passer perfekt til en skøn sommerdag.
Prøv også cannoli – den lækreste, klassiske dessert
Pavlova med passionsfrugt og mango er den perfekte dessert til at imponere dine gæster ved særlige anledninger,så som fødselsdage og fester. Den er også god til en hyggelig sommerdag eller som en sød afslutning på en lun grillaften.
Det er en forholdsvis let dessert at tilberede, selvom den ser imponerende ud. Og den vil med garanti imponere dine gæster.
Har du en sød tand? Prøv også mango nice cream
Hjemmelavet pavlova med vaniljecreme, passionsfrugt og mango
4
personer30
minutes1
hour30
minutesIngredienser
- Marengsbund:
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk maizena (majsstivelse)
1 tsk hvidvinseddike
- Vaniljecreme:
2 dl piskefløde
1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljeekstrakt)
2 spsk sukker
- Fyld:
2 passionsfrugter, halverede og pulpen taget ud
1 stor moden mango, skrællet og skåret i små tern
Vejledning
- Forvarm ovnen til 120°C (100°C varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.
- I en ren og tør skål piskes æggehviderne stive ved lav hastighed, indtil de begynder at skumme.
- Tilsæt sukkeret gradvist, en spiseskefuld ad gangen, mens du fortsætter med at piske ved høj hastighed, indtil marengsen er stiv og skinnende.
- Tilsæt maizena og hvidvinseddike til marengsen og fold det forsigtigt ind med en dejskraber.
- Form en rund marengsbund på bagepapiret med en diameter på ca. 20 cm.
- Bag marengsbunden i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter, eller indtil den er sprød udenpå og let sej indeni.
- Sluk ovnen og lad marengsbunden køle helt af i ovnen med ovndøren på klem.
- Imens laves vaniljecremen. Pisk fløden til bløde toppe sammen med sukkeret og kornene fra vaniljestangen (eller vaniljeekstrakt).
- Når marengsbunden er afkølet, placeres den på et fad eller en tallerken.
- Fordel vaniljecremen jævnt over marengsbunden, så den dækker hele overfladen.
- Top med de halverede passionsfrugter og de skårne mango-terninger.
- Server din hjemmelavede Pavlova med vaniljecreme, passionsfrugt og mango straks som en eksotisk og lækker dessert.
3 Comments