Hindbær panna cotta
Panna cotta er en ægte klassiker, som smager så skønt. Og denne hindbær panna cotta er heller ingen undtagelse. Ved at tilføje hindbær får den klassiske italienske dessert en ekstra syrlig smag, som virkelig smager lækkert med den søde og fede fløde smag.
Panna cotta er kendt for sin silkebløde konsistens. Når den kombineres med friske hindbær kommer der en ekstra friskhed og syre. Udover at smage godt, ser desserten også så flot ud. Den er derfor også rigtig god at servere, når du skal have gæster.
Det gode ved panna cotta er, at den kan laves i forvejen. Du kan derfor sagtens lave den i god tid og blot opbevare den på køl frem til den skal serveres.
Er du vild med søde sager? Prøv også mango panna cotta eller fransk citrontærte med marengs
Panna cotta stammer oprindeligt fra Norditalien, specifikt regionen Piemonte. Navnet “panna cotta” betyder “kogt fløde” på italiensk, hvilket præcist beskriver denne dessert, som traditionelt er lavet ved at simre fløde, sukker og vanilje, og derefter sætte den med gelatine. I moderne tid er panna cotta blevet en populær dessert verden over, ofte serveret med frugtpuréer eller saucer. Hindbær panna cotta er en frugtig variation af denne klassiker, som giver et strejf af friskhed og farve.
Hindbær panna cotta
4
personer45
minutesIngredienser
- Til panna cotta
500 ml piskefløde
100 g sukker
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljeekstrakt
4 blade husblas (gelatine)
- Til hindbærpure
200 g friske eller frosne hindbær
50 g sukker
1 spsk citronsaft
- Til pynt
Friske hindbær
Mynteblade
Vejledning
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter indtil den bliver blød.
- Hæld piskefløden, sukkeret og vaniljestangen (skåret på langs og med kornene skrabet ud) eller vaniljeekstrakt i en gryde. Opvarm langsomt under omrøring, indtil blandingen næsten når kogepunktet. Den skal være varm, men må ikke koge.
- Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til den varme flødeblanding. Rør godt, indtil husblassen er fuldstændig opløst.
- Hæld blandingen i små forme eller glas. Lad dem køle lidt af ved stuetemperatur, inden du dækker dem med plastfolie og stiller dem i køleskabet i mindst 4 timer, eller indtil de er helt stivnet.
- Lav hindbærpureen mens panna cottaen sætter sig. Tilsæt hindbær, sukker og citronsaft til en lille gryde. Opvarm langsomt, indtil hindbærrene begynder at falde sammen og pureen tykner lidt. Fjern gryden fra varmen og si blandingen, hvis du foretrækker en glat pure. Lad pureen køle helt af.
- Når panna cottaen er stivnet, tages den ud af køleskabet. Hæld en smule af den afkølede hindbærpure over hver panna cotta og pynt med friske hindbær og mynteblade.
Super lækker
Nice