mango panna cotta
|

Mango panna cotta

Panna cotta er en klassiker, som man aldrig går galt i byen med. Den klassiske italienske dessert er kendt for sin silkebløde tekstur og cremede smag. Mango panna cotta er en moderne version af den italienske klassiker, og den smager bare himmelsk.

Panna cotta, der betyder “kogt fløde” på italiensk, har en delikat og cremet konsistens, som nærmest smelter på tungen.

Den her panna cotta har et lag af mangopure på toppen, og det giver den et eksotisk twist.  Når den kombineres med den tropiske smag af moden mango, skaber det en dessert, der er dejligt forfriskende. Mangoen har en naturlig sødme og let syrlighed, som skaber en god balance mellem den fede flødesmag fra panna cottaen. 

Udover at smage super lækkert, er denne dessert også så flot at se på. Den vil helt sikkert imponere venner og familie både med sin dejlige smag og udseende. 

Mango panna cotta er den perfekte dessert til sommerens varme dage, når du har brug for noget let og forfriskende. Den kan også nydes året rundt, især hvis du ønsker at bringe lidt tropisk solskin ind i din dag. 

Panna cotta stammer fra det nordlige Italien, hvor den har været en populær dessert i mange århundreder. Oprindeligt blev den lavet ved at koge fløde med sukker og derefter sætte den med gelatin. 

Er du vild med søde sager? Prøv også Oreo cheesecake eller blåbær muffins.

Mango panna cotta

Antal

4

personer
Tid

45

minutes

Ingredienser

  • Til panna cotta
  • 4 dl piskefløde

  • 100 gram sukker

  • 1 tsk vaniljeekstrakt

  • 3 blade husblas

  • Til mango puré
  • 2 modne mangoer

  • 2 spsk sukker (juster efter smag)

  • 1 spsk citronsaft

Vejledning

  • Lav panna cottaen
  • Læg husblasbladene i en skål med koldt vand i ca. 5-10 minutter indtil de er bløde.
  • Hæld fløden i en gryde sammen med sukker og vaniljeekstrakt.
  • Varm blandingen over medium varme, indtil sukkeret er opløst, og fløden er tæt på kogepunktet (men ikke koger).
  • Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af husblasbladene og tilsæt dem til den varme fløde. Rør godt indtil husblasen er helt opløst.
  • Hæld flødeblandingen i fire dessertglas eller forme, og sæt dem i køleskabet i mindst 2-3 timer, eller indtil panna cottaen er sat.
  • Lav mango puréen
  • Skræl mangoerne og skær kødet i små stykker.
  • Blend mango, sukker og citronsaft i en blender eller foodprocessor, indtil du får en glat puré.
  • Smag til og juster sødmen, hvis nødvendigt.
  • Når panna cottaen er stivnet, hældes mango puréen forsigtigt over hvert glas eller form.
  • Sæt dem tilbage i køleskabet i yderligere 30 minutter, så puréen kan sætte sig lidt.
  • Pynt
  • Pynt eventuelt med små stykker mango eller frisk rosmarin eller friske mynteblade inden servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *