Æblegrød
Mums, hjemmelavet æblegrød smager bare lækkert.
Den lækre grød er ideel til efteråret, når æbler er i sæson, men kan nydes hele året rundt.
Vi har et stort æbletræ i haven, som hvert år giver masser af æbler. Faktisk så mange, at vi har svært ved at nå at få dem alle sammen spist. Derfor laver vi altid masser af æblegrød, så vi undgå at smide æblerne ud.
Æblegrød er både lækkert i sig selv. Men det kan også bruges til en gammeldaws æblekage med makroner og flødeskum, som topping på havregrød, skyr eller yoghurt sammen med hakkede nødder og tørrede frugter eller det kan serveres lunt sammen med en kugle lækker vaniljeis og lidt grofthakket mørk chokolade.
Æblegrød er rigtig simpelt at lave, og kræver kun få ingredienser, som æbler, vand, sukker og evt. krydderier som kanel eller kardemomme.
Prøv også sprøde æblechips eller æbletærte
Æblegrød
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
1 kg. æbler, skrællede og skåret i tern
100 g. sukker
2 dl. vand
Saft og skal fra 0,25 citron
Evt 1 tsk stødt kanel eller 1 tsk stødt kardemomme
Vejledning
- Skræl æblerne, fjern kernerne og skær dem i små tern.
- I en gryde kombineres de skårne æbler, sukker og vand – og evt. kanel eller kardemomme for at få en dejlig krydret efterårssmag. Tilsæt også citronsaft og skal.
- Opvarm blandingen over medium varme indtil æblerne begynder at blive møre. Rør lejlighedsvis.
- Når æblerne er blevet bløde og møre fjernes gryden fra varmen.
- Brug en grydeske eller en kartoffelmoser til at mose æblerne til en blød grød. Du kan vælge, hvor glat eller grov du ønsker grøden.
- Smag til og tilsæt mere sukker eller kanel eller kardemomme efter behov.
- Server æblegrøden varm eller kold, og du kan også tilføje flødeskum, vaniljesauce eller is som topping efter ønske.