Harira – Marokkansk kikærtesuppe
Harira er en marrokansk kikærtesuppe, som er både fyldig og lækker. Jeg elsker den især om efteråret og vinteren, hvor der også er virkelig koldt udenfor. Suppen er fyldt med lækre krydderier, som giver den en god, varm og krydret smag. Den er tilpas spicy og er dejlig mættende.
Harira kan spises helt som den er. Men du kan også toppe den med lidt ristede kikærter, creme fraiche, persille og mynte eller med fladbrød eller pitabrød.
Harira kan typisk holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder.
Harira – Marokkansk kikærtesuppe
4
personer20
minutes35
minutesIngredienser
3 tsk stødt spidskommen
3 tsk stødt koriander
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, presset
2 gulerødder, i tern
50 g tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 tsk stødt gurkemeje
1 spsk frisk ingefær, revet
1 frisk rød chili, finthakket
2 tsk paprika
1 l grøntsagsbouillon
1 dåse kikærter, drænede og skyllede
1,5 dl røde linser, tørrede
olie til stegning
salt og peber
Evt. creme fraiche, mynte og persille til topping
Vejledning
- Rist spidskommen og koriander ved middelvarme i en tør gryde til det dufter dejlig krydret. Tilsæt olie, løg, hvidløg, bladselleri og gulerod og svits i 5 minutter.
- Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, gurkemeje, ingefær, chili, paprika, grøntsagsbouillon, kikærter og røde linser. Læg låg på og lad suppen simre i 20 minutter.
- Smag til med salt og peber, og server suppen som den er eller evt. toppet med lidt creme fraiche, frisk mynte og persille.
One Comment