gulerodsrisotto
|

Gulerodsrisotto

Her får du opskriften på en lækker, cremet gulerodsrisotto. Det er en variation af den klassiske italienske risotto, hvor gulerødder bruges som hovedingrediens i stedet for svampe eller skaldyr. Den lækre, cremede klassiske risotto har været en del af den italienske madtradition i århundreder – med god  grund.

Gulerødderne giver en sød og krydret smag, som suppleres af den cremede risotto. Derudover tilføjer gulerødderne også en lækker farve til retten, som er dejlig at se på. Når du laver gulerodsrisotto, kan du også eksperimentere med forskellige smage og krydderier, som kan give din ret en unik og personlig smag.

Hjemmelavet gulerodsrisotto kan serveres med en grøn salat, friskbagt baguette eller som en del af en større ret, f.eks. sammen med ratatouille.

Elsker du risotto? Prøv en cremet svamperisotto

Gulerodsrisotto

Antal

4

personer
Arbejdstid

25

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser

  • 2 store gulerødder, skrællet og skåret i små tern

  • 1 løg, hakket fint

  • 2 fed hvidløg, hakket fint

  • 300 g risottoris

  • 1 dl hvidvin, gerne tør

  • 0,8 liter grøntsagsbouillon

  • 50 g smør

  • 75 g revet parmesanost

  • Salt og peber

  • Olivenolie til stegning

  • Parmesanost til servering

Vejledning

  • Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg og steg det til det er blødt og klart.
  • Tilsæt gulerødderne og risottorisen og rør godt rundt.
  • Tilsæt hvidvinen og rør rundt indtil vinen er fordampet.
  • Tilsæt gradvist bouillon til risene. Rør konstant og tilsæt mere bouillon, når det absorberes af risene. Fortsæt, indtil risene er al dente (ca. 20 minutter).
  • Tilsæt smør og revet parmesanost. Rør rundt, indtil smørret og osten er smeltet og risottoen er cremet. Smag til med salt og peber.
  • Server risottoen straks med ekstra parmesanost.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *