Gulerodsrisotto
Her får du opskriften på en lækker, cremet gulerodsrisotto. Det er en variation af den klassiske italienske risotto, hvor gulerødder bruges som hovedingrediens i stedet for svampe eller skaldyr. Den lækre, cremede klassiske risotto har været en del af den italienske madtradition i århundreder – med god grund.
Gulerødderne giver en sød og krydret smag, som suppleres af den cremede risotto. Derudover tilføjer gulerødderne også en lækker farve til retten, som er dejlig at se på. Når du laver gulerodsrisotto, kan du også eksperimentere med forskellige smage og krydderier, som kan give din ret en unik og personlig smag.
Hjemmelavet gulerodsrisotto kan serveres med en grøn salat, friskbagt baguette eller som en del af en større ret, f.eks. sammen med ratatouille.
Elsker du risotto? Prøv en cremet svamperisotto
Gulerodsrisotto
4
personer25
minutes30
minutesIngredienser
2 store gulerødder, skrællet og skåret i små tern
1 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
300 g risottoris
1 dl hvidvin, gerne tør
0,8 liter grøntsagsbouillon
50 g smør
75 g revet parmesanost
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Parmesanost til servering
Vejledning
- Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg og steg det til det er blødt og klart.
- Tilsæt gulerødderne og risottorisen og rør godt rundt.
- Tilsæt hvidvinen og rør rundt indtil vinen er fordampet.
- Tilsæt gradvist bouillon til risene. Rør konstant og tilsæt mere bouillon, når det absorberes af risene. Fortsæt, indtil risene er al dente (ca. 20 minutter).
- Tilsæt smør og revet parmesanost. Rør rundt, indtil smørret og osten er smeltet og risottoen er cremet. Smag til med salt og peber.
- Server risottoen straks med ekstra parmesanost.