svamperisotto - nem vegetarisk mad
Mad | Måltider

Svamperisotto – cremet risotto med svampe og parmesan

Risotto kan laves med mange forskellige ingredienser, men en evig klassiker er nu svamperisottoen. Den smager skønt af umami og har en dejlig cremet konsistens. 

Det her er en meget klassisk tilgang til risotto, og lavet med risottoris. Hvis du gerne vil lave en budget-venlig risotto kan du skifte risottorisene ud med grødris. Grødris ligger sig meget tæt op af risottoris, så det smager stadig skønt.

Risotto er bedst, når den er frisk og nylavet, men den kan sagtens holde sig i 3-4 dage på køl i en lufttæt beholder. 

Svamperisotto – cremet risotto med svampe og parmesan

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 400 g rensede svampe (f.eks. et mix af champignon, kantareller, portobello, østershatte, shiitake, karljohan)

  • 2 små løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 400 g risottoris

  • 8 dl grøntssagsbouillon

  • 3 dl hvidvin, gerne tør

  • 120 g parmesan, revet

  • Olie til stegning

Vejledning

  • Find en stor gryde eller en sauterpande, skru op på middelvarme og varm olien op.
  • Skær svampene i forskellige størrelser. Nogle i mindre tern og andre i større skiver – det giver en god konsistens til retten. Sauter svampene i 1-2 minutter. Læg dem herefter til side.
  • Tilsæt finthakkede løg og hvidløg til panden og sauter dem i et par minutter mens du rører rundt.
  • Tilsæt ris og rør rundt i 1-2 minutter. 
  • Tilsæt hvidvin og rør rundt til væsken er fordampet. 
  • Tilsæt lidt grøntsagsbouillon og lad retten simre. Tilsæt fortsat lidt grøntssagsbouillon, som væsken fordamer. Fortsæt til risene er møre og det har en god konsistens. 
  • Tilsæt dine svampe til risottoen sammen med parmesan og rør godt rundt til osten er smeltet.
  • Smag til med salt og peber. 

Noter

  • Erstat risottoris med grødris for en billigere version af risotto. Grødris ligger sig meget tæt op af risottoris. 
  • Server risottoen med parmesanost og eventuelt friske krydderurter, såsom salvie, timian eller oregano på toppen.
  • Server risottoen med frisk, lunt baguette med smør.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *