Ratatouille - fransk grøntsagsret
| | | |

Ratatouille – fransk grøntsagsret

Ratatouille er en klassisk fransk vegetarret, som smager himmelsk, og som også er en fryd for øjet med sine mange farver sirligt anrettet. Det er fransk bondekost, når det er allerbedst. Retten stammer fra den sydfranske provins Provence. Direkte oversat betyder ratatouille ‘at blande samme’, og det beskriver faktisk grøntsagsretten meget godt. Det er nemlig masser af sødmefyldte grøntsager fra den franske køkkenhave blandet sammen i et fad. 

Du behøver ikke nødvendigvis at anrette grøntsagerne i den provencalske klassiker så sirligt. Retten skal nok stadig smage fantastisk. Jeg synes dog at det gør ratatouillen ekstra indbydende, og så tager det typisk kun få minutter ekstra, at anrette grøntsagerne fint. 

Ratatouille kan spises som en hovedret i sig selv, men den kan også sagtens serveres ved siden af god hjemmelavet pasta og luftigt, olieret focaccia brød. Retten er også rigtig lækker med en fed kartoffelmos. 

Ratatouille består af en sød tomatsauce i bunden, og masser af grøntsager. Og derfor er det også en ret, som du kan spise masser af med god samvittighed. Til ratatouille skal du benytte aubergine, squash, løg, peberfrugt, tomat og hvidløg. Det er typisk også en ret, som er god at lave, hvis du trænger til at få ryddet op i grøntsagsskuffen. Du kan også sagtens tilsætte andre grøntsager, så som champignoner.  

Hvis du vil gøre retten ekstra smovset kan du toppe den med lidt revet parmesanost eller revet mozzarella. Du kan også lægge nogle skiver af frisk mozzarella ind mellem grøntsagerne.

Med en klassisk, flot og velsmagende ratatouille vil du altid imponere et selskab!

Elsker du grøntsagsretter? Prøv denne vegetarlasagne eller vegetariske enchiladas.

Ratatouille kan sagtens holde sig i 2-3 dage på køl.

Ratatouille – fransk grøntsagsret

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

1

hour 

Ingredienser til Tomatsaucen

  • 1 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 spsk tomatpure

  • 2,5 dl grøntsagsbouillon

  • 2 tsk timian

  • 2 tsk oregano

  • Salt og peber efter smag

  • Grøntsager til ratatouillen
  • 1 aubergine, skåret i skiver

  • 1 squash, skåret i skiver

  • 1 rød peberfrugt, skåret i skiver

  • 1 gul peberfrugt, skåret i skiver

  • 2 løg, skåret i skiver

  • 3 tomater, skåret i tern

Vejledning til tomatsauce

  • Sauter løg og hvidløg ved middelvarme til de er klare og møre. Benyt gerne en god, smagfuldolivenolie.
  • Tilsæt de resterende ingredienser til tomatsaucen og lad den simre i 10 minutter. 
  • Vejledning til ratatouille
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom tomatsaucen i bunden af et fad. Anret grøntsagerne skiftevis i fadet oven i tomatsaucen. Læg f.eks. grøntsagerne på langs eller i en cirkel. 
  • Bag din ratatouille i 35 minutter ved 180 grader.
  • Drys med basilikum og server straks. 

Similar Posts

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *