Vegetariske butternut squash bøffer
| |

Vegetariske butternut squash bøffer

De her vegetariske butternut squash bøffer smager bare så skønt. De kan spises i en burger, sandwich eller sammen med salater, kartofler og brød. Prøv f.eks. at servere dem med kartoffel røsti, fattoush salat og hjemmelavet baba ganoush. 

Butternut squash bøffer er særligt velegnede i efterårsmånederne, når squashen er i sæson og smagen er på sit højeste. 

Vegetariske bøffer er en herlig, smagfuld og sund erstatning for traditionelle kødretter. 

Når squashen bages, bliver den blød og karamelliseret, hvilket giver bøfferne en dejlig sødme, samtidig med at de får en skøn, fast konsistens. 

Squashen fungerer også godt sammen med forskellige krydderier, som spidskommen, hvidløg, og røget paprika, hvilket giver bøfferne en skøn, krydret smag. 

Prøv også vegetariske rødbede bøffer eller vegetariske hokkaido græskar bøffer

Vegetariske butternut squash bøffer

Antal

4

personer
Tid

45

minutes

Ingredienser

  • 1 stor butternut squash (ca. 900 g)

  • 1 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 100 g kikærtemel (eller havregryn)

  • 1 æg

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk røget paprika

  • 1 håndfuld frisk persille, hakket

  • 50 g fetaost

  • Salt og friskkværnet peber

  • 2 spsk olivenolie til stegning

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C (varmluft). Skær butternut squashen i halve og fjern kernerne. Du kan enten skrælle squashen eller lade skindet være på, hvis du foretrækker det – skindet bliver blødt ved bagning. Skær squashen i mindre stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i cirka 25-30 minutter, eller indtil de er møre og gyldne.
  • Når squashen er færdigbagt, skal den køle lidt af og mos den derefter i en stor skål med en gaffel eller kartoffelmoser. Squashen skal være godt most, men lidt struktur kan give bøfferne en bedre konsistens.
  • Tilsæt det finthakkede løg, hvidløg, kikærtemel (eller havregryn), æg, spidskommen, røget paprika, og friskhakket persille til den moste squash. Smuldr fetaosten i. Krydr med salt og peber. Rør det hele sammen, indtil du har en jævn og sammenhængende fars. Hvis farsen er for våd, kan du tilføje lidt mere kikærtemel eller havregryn.
  • Form farsen til bøffer – du kan lave ca. 8 bøffer af denne portion. Sørg for, at de er nogenlunde ens i størrelse og form, så de bliver jævnt tilberedt.
  • Varm olivenolien op i en stor pande ved middel varme. Steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Du kan også bage dem i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *