Rødbederisotto
Rødbederisotto er en lækker cremet, farverig og smagsfuld ret fyldt med jordagrige og dybe smage fra rødbederne. Den har en lækker cremet konsistens, og så er den helt perfekt på en kold efterårsdag eller vinterdag.
Rødbederne giver den hjemmelavede risotto den skønneste røde farve, som ser skøn ud på tallerkenen.
Risottoens cremede konsistens opnås ved at tilføje bouillon lidt ad gangen, hvilket giver risene tid til at absorbere væsken og frigive stivelsen, der gør retten så silkeblød.
Hvis du ender med at få en rest risotto i overskud kan du enten fryse det ned til en anden gang, eller lave det til lækre arancini – sprøde, fritterede risottokugler.
Elsker du risotto? Prøv også klassisk risotto milanese eller risotto med svampe.
Rødbederisotto
4
personer35
minutesIngredienser
2 store rødbeder, skrællede og skåret i små tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
300 g risottoris (f.eks. Arborio)
1 liter grøntsagsbouillon (varm)
1,5 dl tør hvidvin (valgfrit)
2 spsk olivenolie eller smør
200 g revet parmesanost (150 g. til risottoen + 50 g. til pynt)
Salt og friskkværnet peber
Frisk persille eller basilikum til pynt
Vejledning
- Start med at forberede rødbederne. Skræl dem og skær dem i små tern. Kog rødbederne i let saltet vand i ca. 10-15 minutter, indtil de er møre. Dræn dem og blend dem derefter til en glat puré ved hjælp af en blender eller stavblender. Sæt puréen til side.
- Varm grøntsagsbouillon i en gryde, og lad den være varm under hele tilberedningen.
- I en stor gryde opvarmes olivenolie eller smør over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt risottorisene til gryden og sautér i et minut eller indtil risene er glaserede.
- Hæld den tørre hvidvin i gryden og lad den simre, indtil væsken er næsten absorberet.
- Begynd at tilsætte den varme grøntsagsbouillon lidt ad gangen, en stor skefuld af gangen. Rør konstant og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere. Fortsæt denne proces, indtil risene er møre og cremede. Dette tager normalt ca. 18-20 minutter.
- Tilsæt den blendede rødbedepuré til risottoen og rør godt, indtil risottoen har fået en smuk rød farve.
- Tilsæt 150 g. revet parmesanost og rør, indtil osten er smeltet og risottoen er cremet. Smag til med salt og peber efter behov. Gem resten af osten til pynt.
- Server din hjemmelavede Rødbederisotto straks og pynt med revet parmesan, frisk persille eller basilikum efter smag.
Kan risotto fryses?
Ja, hvis du har en rest risotto i overskud kan du sagtens fryse den ned.
Hvor stammer rødbederisotto fra?
Rødbederisotto er en skøn og farverig variation af den klassiske risotto, der stammer fra Italien. Italienerne er kendt for at eksperimentere med forskellige ingredienser og råvarer i deres klassiske risotto, og rødbeder er blevet en populær tilføjelse på grund af deres flotte smag og skønne farve.