Avocado toast med tomat og mozzarella
Hvem elsker ikke en god avocado toast? Denne avokado toast med friske cherrytomater, mozzarella og frisk basilikum er med den lækreste guacamole, som har en fed og cremet konsistens og en god spice.
Det er en god og hurtig frokost, som samtidig smager super lækkert.
På jagt efter lækker vegetarisk frokost? Prøv også toast med rødbedehummus, feta og avocado
Prøv også at skifte guacamolen ud med hummus eller baba ganoush.
Avocado toast med tomat og mozzarella
Antal
4
personerArbejdstid
20
minutesIngredienser
1 stort surdejsbrød
100 g cherrytomater
150 g mozzarella
Frisk basilikum
- Guacamole
3 modne avocadoer
1 lille løg, fint hakket
1 rød chili, fint hakket
1/2 rød tomat, finthakket
2 spsk friskpresset lime- eller citronjuice
1/4 tsk salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1/4 tsk chili pulver (valgfrit)
Evt en håndfuld koriander, finthakket
Vejledning
- Guacamole
- Skær avocadoerne i halve og fjern stenen. Skrab avokadoen ud med en ske og læg avocadoerne i en skål.
- Blend avocadoerne indtil de er har god konsistens. Du behøver ikke blende guacamolen helt glat. Det er lækkert, hvis avokadoerne har lidt bid og konsistens.
- Tilsæt løg, chili, tomat, lime- eller citronjuice, salt, peber og chili pulver (hvis du ønsker) til guacamolen og rør alle ingredienserne godt sammen. Tilføj evt. også friske koriander eller stødt koriander.
- Smag guacamolen til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes.
- Samling af toasten
- Smør guacamole ud i et tykt lag på brødet
- Kom mozzarella, cherrytomater og frisk basilikum på brødet
- Top evt med lidt sesamfrø og havsalt