Kagebund – til lagkage
Her får du en lækker opskrift på en let kagebund, som kan bruges til lagkage. Opskriften giver en let chokolade kagebund, som kan pyntes med fløde, chokoladeglasur, chokolademousse, smørcreme, marengs, nødder eller frisk frugt.
Opskriften kan sagtens laves en dag i forvejen, så du kan hygge dig med dine gæster i stedet for at stå i køkkenet.
Kagebunden kan fryses ned. Så du kan også sagtens lave lagekagebunden i forvejen, eller fryse den ned, hvis du har nogle rester.
Hvis du ender med at have nogle kagerester, som du ikke ved hvad du skal gøre ved, så brug dem til lækre hjemmelavede romkugler, så du minimere dit madspild.
På jagt efter lækker dessert? Prøv også pavlova med vaniljecreme og friske bær eller tiramisu.
Kagebund – til lagkage
6
personer10
minutes30
minutesIngredienser
50 g smør
110 g sukker
25 g. bagekakao
1 æg
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
60 g. hvedemel
Vejledning
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Bland de våde og tørre ingredienser sammen i en skål, og pisk til der ikke er nogle klumper i dejen.
- Kom dejen i en smurt springform på ca. Ø20.
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 15-18 minutter ved 180 grader.
- Stik en tandstik i kagebunden, og tjek at der ikke er ubagt kagedej på, for at være sikker på, at den har fået nok.
- Lad bunden køle af efter bagning, og pynt evt. med glasur, mousse, nødder, hakket chokolade eller frisk frugt.
One Comment