Toast med rødbedehummus, feta og avocado
Hvis du er på jagt efter god og let vegetarisk frokost er denne toast med rødbedehummus, feta og avocado et sikkert hit.
Toast med rødbedehummus, feta og avokado smager bare skønt, og så er det nemt at lave. Benyt gerne noget lækkert surdejsbrød.
Rødbedehummus har en skøn smag, en cremet konsistens og den flotteste farve.
Jeg laver altid en stor portion rødbedehummus, så der gerne er lidt ekstra. Det kan opbevares på køl i en tætlukket beholder i 3-5 dage.
Du kan også prøve hummus med soltørrede tomater eller almindelig hummus.
Toast med rødbedehummus, feta og avocado
Antal
4
personerArbejdstid
30
minutesIngredienser
1 stort surdejsbrød
100 g feta
2 avocado
- Rødebedehummus
200 g rødbede
1 dåse kikærter, skyllede og drænede
2 spsk tahin
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
0,5 citron, saften
1 tsk flagesalt
sort peber, friskkværnet
Vejledning
- Rødebedehummus
- Kog dine rødbeder med skræl ca. 20 minutter eller til de er møre.
- Hæld det varme vand fra, og skyld rødbederne med koldt vand. Nu hvor rødbederne er kogte burde du nemt kunne fjerne skrællen – benyt evt en urtekniv.
- Tilsæt herefter alle ingredienser til en minihakker eller en foodprocesser. Blend til det har en ensartet og cremet konsistens.
- Smag til med citron, salt, peber og olivenolie. Hvis hummusen er for fed kan du justere med en smule olie eller vand.
- Sammel din toast
- Smør rødbedehummus ud i et tykt lag på brødet
- smuldr lidt feta ud på brødet
- Skær avokadoen i skiver, og kom nogle skiver på brødet
- Top evt med lidt sesamfrø og havsalt
2 Comments