Saltede mandler
Saltede mandler er bare en rigtig lækker snack. Og saltmandler kan nemt laves derhjemme med minimal indsats. Saltede mandler kombinerer perfekt sødmen fra mandlerne sammen med salten.
De er perfekte som en lille let snack sammen med et glas vin, lemonade med citron eller lemonade med rabarber. Men de er også gode til tapas, i salater eller en lille snack i madpakken til skolen eller arbejdet.
Saltmandler er lette at laave, og så har de en lang holdbarhed. Du kan derfor sagtens lave en stor portion, som du gemmer, så du altid har snacks klar.
Er du vild med snacks? Prøv også sprøde bananchips eller dadelkugler
Saltede mandler
Antal
4
personerArbejdstid
5
minutesTid i alt
45
minutesIngredienser
200 g mandler
2 dl vand, kogende
3 spsk salt
Vejledning
- Når vandet koger tilsættes saltet, og mandlerne kommes i.
- Lad mandlerne være i blød i det salte vand i 20 minutter.
- Dræn mandlerne for vand, og fordel dem jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at de ligger i et enkelt lag, så de bliver sprøde og jævnt bagt.
- Bag mandlerne i 20 minutter ved 150 grader, eller indtil de er gyldne og sprøde. Rør i mandlerne halvvejs igennem bagetiden for at sikre, at de bages jævnt.
- Når mandlerne er kølet af, kan de opbevares i en lufttæt beholder.