Knuste kartofler med hvidløg og persille
Knuste kartofler med hvidløg og persille smager bare mums. De har en sprød skal og et blødt indre. Og så smager de bare lækkert af hvidløg og persille.
For at lave knuste kartofler skal du benytte:
- Små kartofler, hvidløg, frisk persille, olivenolie, salt og peber
Jeg benytter tit persille, men du kan sagtens erstatte den med en anden krydderurt, såsom oregano eller basilikum.
Kartoflerne kan spises sammen med en salat, såsom burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner eller en caprese salat med ferskner, og sammen med noget godt brød, såsom baguette eller sprødt fladbrød.
Prøv også hasselback kartofler eller sprøde fritter af sød kartoffel
Knuste kartofler med hvidløg og persille
4
personer45
minutesIngredienser
800 g små kartofler (f.eks. nye kartofler)
4 fed hvidløg, finthakket
4 spsk olivenolie
En stor håndfuld frisk persille, finthakket
Salt og friskkværnet sort peber
Vejledning
- Skyl kartoflerne, men lad skrællen være på, og kog dem i en gryde med saltet vand, indtil de er møre, ca. 15-20 minutter. Test med en gaffel; de skal være bløde, men ikke falde fra hinanden.
- Hæld vandet fra og lad dem dampe af i gryden i et par minutter, når de er kogt færdigt.
- Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og brug en tung kop eller en kartoffelmoser til forsigtigt at trykke hver kartoffel flad, men stadig sammenhængende.
- I en lille skål blandes finthakket hvidløg og persille med olivenolie.
- Pensl eller dryp hvidløg- og persilleblandingen over de knuste kartofler. Sørg for, at hver kartoffel får en god mængde hvidløg og persille.
- Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet sort peber.
- Bag kartoflerne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.