Rødbedepasta med feta og valnødder
Den her rødbedepasta smager bare så lækkert og smovset. Rødbederne giver en skøn, sød smag, mens citronen giver lidt surt og fetaen lidt salt. Flødeosten gør, at sovsen er lækker og cremet.
Derudover ser pastaretten bare så flot ud med sin klare lyserøde farve, som pynter på enhver tallerken.
Server eventuelt lidt friskbagt focaccia eller baguette til.
Pastaretten er nem og hurtig at lave, og er derfor både god til den trvale hverdag, men også til weekenden, hvor det skal være lidt ekstra smovset og lækkert.
Vild med pasta? Prøv også cremet pasta alfredo eller pasta alla norma
Rødbedepasta med feta og valnødder
4
personer15
minutes35
minutesIngredienser
- Rødbedesovs
300 g rødbede, i grove tern
2 skalotteløg, i mellemstore tern
4 fed hvidløg
200 flødeost, neutral
Saft og revet skal fra 0,5 citron
3 spsk olivenolie
Salt
Friskkværnet peber
- Pasta
500 g pasta
- Topping
Feta, smuldret
En lille håndfuld valnødder, hakkede
Bag evt nogle ekstra rødbeder og server til.
Vejledning
- Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom rødbeder, skalotteløg og hvidløg i et ildfast fad og bag i 12 minutter, tilsæt herefter flødeosten til midten af fadet, og bag i yderligere 12 minutter.
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken i godt saltet vand.
- Tag det ildfaste fad ud af ovnen og kom indholdet fra fadet i en blender. Tilsæt også saft og skal fra en halv citron, olivenolie, salt og peber. Blend til en ensaret konsistens. Tilsæt lidt pastavand, hvis saucen er for fed.
- Vend pastaen sammen med rødbedesovsen, så pastaen er helt fedtet ind i sovsen. Server med lidt smuldret feta og hakkede valnødder.