Rødbedepasta
| |

Rødbedepasta med feta og valnødder

Den her rødbedepasta smager bare så lækkert og smovset. Rødbederne giver en skøn, sød smag, mens citronen giver lidt surt og fetaen lidt salt. Flødeosten gør, at sovsen er lækker og cremet. 

Derudover ser pastaretten bare så flot ud med sin klare lyserøde farve, som pynter på enhver tallerken. 

Server eventuelt lidt friskbagt focaccia eller baguette til. 

Pastaretten er nem og hurtig at lave, og er derfor både god til den trvale hverdag, men også til weekenden, hvor det skal være lidt ekstra smovset og lækkert. 

Vild med pasta? Prøv også cremet pasta alfredo eller pasta alla norma

Rødbedepasta med feta og valnødder

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

35

minutes

Ingredienser

  • Rødbedesovs
  • 300 g rødbede, i grove tern

  • 2 skalotteløg, i mellemstore tern

  • 4 fed hvidløg

  • 200 flødeost, neutral

  • Saft og revet skal fra 0,5 citron

  • 3 spsk olivenolie

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • Pasta
  • 500 g pasta

  • Topping
  • Feta, smuldret

  • En lille håndfuld valnødder, hakkede

  • Bag evt nogle ekstra rødbeder og server til. 

Vejledning

  • Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Kom rødbeder, skalotteløg og hvidløg i et ildfast fad og bag i 12 minutter, tilsæt herefter flødeosten til midten af fadet, og bag i yderligere 12 minutter. 
  • Kog pastaen efter anvisningerne på pakken i godt saltet vand. 
  • Tag det ildfaste fad ud af ovnen og kom indholdet fra fadet i en blender. Tilsæt også saft og skal fra en halv citron, olivenolie, salt og peber. Blend til en ensaret konsistens. Tilsæt lidt pastavand, hvis saucen er for fed. 
  • Vend pastaen sammen med rødbedesovsen, så pastaen er helt fedtet ind i sovsen. Server med lidt smuldret feta og hakkede valnødder. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *