Squashpizza
Denne squashpizza smager bare lækkert. Squashen har en mild smag, som er kombineret med masser af cremet, smeltet ost, flagesalt og olivenolie.
Pizzaen er en hvid pizza, hvor der ikke er nogen tomatsovs på, men i stedet masser af ost.
Du kan enten lave pizzaen med hjemmelavet pizzadej, men du kan også benytte en færdigkøbt dej.
Top eventuelt pizzaen med friske krydderurter, så som oregano eller basilikum.
Vild med pizza? Prøv også kartoffel pizza med rosmarin eller trøffelpizza
Squashpizza
4
personer15
minutes30
minutesIngredienser
- Pizzadej (hjemmelavet eller købt)
600 g hvedemel
300 ml lunkent vand
25 g gær
1,5 tsk salt
1,5 tsk sukker
3 spsk olivenolie
- Pizzafyld
100 g. mascarpone
250 g. frisk mozzarellaost
0,5 løg, hakket i skiver
2 fed hvidløg, finthakket
1 squash, meget tyndt skåret (brug en mandolin)
Olivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber
Vejledning
- Pizzadej
- Start med at lave pizzadejen. Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Når gæren er opløst tilsættes alle andre ingredienser til skålen.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er blød og elastisk. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en skål, dækket med et fugtigt viskestykke i mindst 45 minutter eller indtil den fordobler sin størrelse.
- Squashpizza
- Form to pizzaer og smør et tyndt lag mascapone på bunden
- Fordel mozarellaen ovenpå, og kom hvidløg på.
- Kom herefter squash og løg på, og sørg for at squashen ikke er for overlappende.
- Bag pizzaerne i 6-10 minutter ved 275 grader indtil skorpen er gylden og sprød, og squashen er blød og let brunede. Benyt gerne en pizzasten eller bagestål.
- Efter pizzaen er færdig kommes lidt flagesalt, peber og olivenolie på.