Peberfrugt hummus
Her får du den lækreste hummus med en dejlig cremet konsistens, og en spicy, pikant smag. Hummus med peberfrugt er en variation af den populære mellemøstlige dip, som normalt er lavet med kikærter, tahin, olivenolie og citronsaft.
Prøv også klassisk hummus, præcis som du kender det
Denne hummus indeholder stegte peberfrugter. Det giver en sød og krydret smag, og en lækker farve til dippen. Peberfrugterne må gerne steges godt i ovnen, så de bliver brankede. Det giver en ekstra pikant smag, der gør hummusen ekstra lækker.
Prøv også cremet avocado hummus
Hjemmelavet hummus kan spises som en sund snack, en del af en tapasplatte eller som en del af et større måltid. Du kan servere peberfrugt hummus med friske grøntsager, pita, brød eller som en dip til falafel eller kebab.
Peberfrugt hummus
4
personer10
minutes10
minutesIngredienser
2 røde peberfrugter, skåret i halve
400 g kikærter, drænet og skyllet
2 fed hvidløg
2 spsk. tahin
2 spsk. citronsaft
0,5 dl olivenolie
1 tsk. spidskommen
Salt og peber
Frisk persille til servering
Vejledning
- Opvarm en ovn til 200 grader. Placer peberfrugterne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter indtil de er bløde og har fået noget farve, som giver en god, pikant smag.
- Lad peberfrugterne køle af i et par minutter, og fjern derefter skindet.
- Tilsæt peberfrugterne, kikærterne, tahin, hvidløg, citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber i en blender eller food processor, og blend det indtil det er glat og cremet.
- Juster smagen med mere citronsaft, salt eller peber efter behov.
- Server peberfrugt hummusen i en skål, og pynt med frisk persille.
One Comment