Hjemmelavet ketchup
Hjemmelavet ketchup smager bare så lækkert. Det er perfekt til sommerens lune grill-aftener til hotdogs, snobrød, burgere, pommes frites og andet grillmad.
Og den hjemmelavede ketchup er altså bare meget mere smagfuld end den du kan købe i butikkerne.
Hjemmelavet ketchup er let selv at lave. Det laves af friske tomater, løg, hvidløg, eddike, sukker og en række krydderier.
Hvis du ikke tilsætter konserveringsmidel kan ketchuppen holde sig i 2 uger på køl. Opbevar din ketchup i en skoldet flaske eller patentglas.
Hvis du har nogle tomater, som nærmer sig sidste holdbarhed er det perfekt at lave dem om til den lækreste ketchup for at forlænge deres holdbarhed og få dfen lækreste dypppelse, som kan bruges til mange retter.
Hvis din ketchup nærmer sig sidste holdbarhed kan du fryse den ned. Så kan du altid bruge den i en pastaret med tomatsauce senere hen, så du undgår medspild.
Vild med dip? Prøv også aioli eller feta dip.
Hjemmelavet ketchup
1
flaske30
minutes2
hoursIngredienser
400 g. modne tomater, hakkede
100 g. cherrytomater, i halve
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 dl æblecidereddike
100 g sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt nellike
1/4 tsk cayennepeber (kan udelades)
Vejledning
- Kom tomater, cherrytomater, løg og hvidløg i en stor gryde. Bring blandingen i kog over medium varme og lad den simre i ca. 30-40 minutter indtil tomaterne er helt bløde og saucen er tyknet.
- Lad tomatsaucen køle lidt af, og blend den derefter med en stavblender indtil den er glat og ensartet.
- Hæld den blendede sauce gennem en finmasket sigte for at fjerne eventuelle klumper eller frø.
- Hæld den sigtede sauce tilbage i gryden og tilsæt æblecidereddike, sukker, salt, nellike og cayennepeber.
- Lad saucen simre videre over lav varme i ca. 45 min. indtil den er tyk og reduceret til ønsket konsistens. Husk at røre lejlighedsvis, så saucen ikke brænder på.
- Hæld herefter ketchuppen i skoldede glas eller flasker og opbevar den i køleskabet i op til 2 uger.
2 Comments