Pasta med peberfrugtsauce
Pasta med cremet peberfrugtsauce er en af mine yndlings retter, når det både skal være lækkert og gå hurtigt. Den er derfor også god at lave i hverdagen, når det hele bare skal gå lidt hurtigt, men stadig smage godt. Den lækre pastaret kan laves på under 30 minutter.
Pastaretten har en skøn pikant smag efter de røde peberfrugter, og en dejlig cremet sauce.
Server gerne noget godt brød tildin pasta med peberfrugtsauce, f.eks. focaccia eller baguette, eller en salat, så som caprese salat eller burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner.
Er du vild med cremede pastaretter? Prøv også pasta med cremet spinatsauce eller rødbedepasta med feta og valnødder.
Pasta med cremet peberfrugtsauce
4
personer30
minutesIngredienser
3 store røde peberfrugter
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk olivenolie
200 ml fløde
50 g revet parmesanost
400 g pasta (f.eks. fettuccine eller penne)
Frisk basilikum til pynt
Salt og friskkværnet sort peber
Vejledning
- Skyl og halver de røde peberfrugter, fjern kernerne, og læg dem på en bageplade med skindsiden opad, og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 200 grader indtil skindet er sort og bobler.
- Tag peberfrugterne ud af ovnen, læg dem i en skål, og dæk med plastfolie. Lad dem dampe i 10 minutter, så skindet nemt kan fjernes.
- Fjern skindet fra peberfrugterne og hak dem groft.
- Varm 2 spsk olivenolie i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige, ca. 5-7 minutter.
- Tilsæt de hakkede peberfrugter til panden og sautér i yderligere 5 minutter.
- Overfør peberfrugtblandingen til en blender eller foodprocessor, tilsæt fløden, og blend indtil saucen er glat. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen i en gryde med saltet vand indtil den er al dente. Dræn pastaen, men gem en kop pastavand.
- Varm den resterende 1 spsk olivenolie i panden. Tilsæt den blendede peberfrugtsauce og varm den forsigtigt op. Tilsæt den kogte pasta til saucen og rør godt rundt, så pastaen er dækket af sauce. Juster konsistensen med lidt af det gemte pastavand, hvis det er nødvendigt.
- Rør parmesanost i saucen, indtil det er smeltet. Server straks, pyntet med frisk basilikum og et drys friskkværnet sort peber.