Hjemmelavet marcipan
Marcipan er bare super lækkert. Det kan bruges både til masser af desserter og kager, såsom marcipanbrød, othellolagkage og jordbærkage, eller til konfekt, såsom til årets julekonfekt.
Mange køber marcipan færdigt i supermarkederne, men marcipan er slet ikke så svært at lave derhjemme. Og hjemmelavet marcipan smager meget bedre. Den bløde og skønne masse indeholder nemlig kun to ingredienser – mandler og sukker.
Marcipanen opbevares på køl i en tætlukket beholder eller plastfolie indtil brug.
Vil du gøre juletiden ekstra sød? prøv også den lækreste rocky road og hjemmelavet gløgg
Hjemmelavet marcipan
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesIngredienser
200 g smuttede mandler
100 g sukker
1 dl vand
Vejledning
- Find en lille kasserolle og bring vand og sukker i kog under omrøring til sukkeret er opløst. Lad det køle af til stuetemperatur.
- Imens smuttes mandlerne ved at dække dem i kogende vand og lad dem stå i 1-2 minutter. Skyl dem herefter med koldt vand, og smut dem.
- Blend herefter mandlerne i en foodprocessor til de er som fint mel.
- Tilsæt lidt efter lidt sukkermassen til foodprocessoren med det fine mandelmel, mens der stadig blendes.
- Marcipanen samles stille og roligt – massen skal være glat og smidig, og ikke for klistret. Hvis marcipanen bliver for klistret, kan du tilsætte en smule flormelis. Bliver massen for tør tilsættes lidt vand. Blend til du opnår den rette konsistens.