Haydari – tyrkisk dip med feta og bagt peberfrugt
Haydari er en lækker og super cremet dip med en lækker og krydret og pikant smag af peberfrugt, feta, olie og krydderier.
Haydari er smager skønt både til grøntsagsstænger, men også til pitabrød, fladbrød, falafler eller som spread i sandwiches, wraps, til grillet kød eller salater.
Dippen er let og hurtig at lave, og kan opbevares i køleskabet. Dippen kan sagtens laves en dag eller to i forvejen, det bliver smagen blot mere lækker og intens. Dippen kan holde sig i 3-4 dage på køl, så du kan også sagtens lave en ekstra stor portion, som du kan snacke af over et par dage.
Hvis du gerne vil have din dip ekstra spicy kan du tilsætte mere peberfrugt.
Jeg kan godt lide, at min haydari dip har en lidt grov konsistens, så jeg blender den blot kort. Hvis du gerne vil have en hel lind dip skal du blot køre den længere tid på minihakkeren eller blenderen.
Vild med dip? Prøv også baba ganoush eller hummus med soltørrede tomater.
Haydari – tyrkisk dip med feta og bagt peberfrugt
4
personer10
minutes30
minutesIngredienser
250 g fetaost
1 stk rød peberfrugt
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk paprika
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
Vejledning
- Halver peberfrugten og fjern frøene og stilken.
- Kom de halverede peberfrugter i et fad med skindet opad og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader. Peberfrugten må gerne blive godt branket på skindet, for at få en god pikant smag frem.
- Tag peberfrugten ud og lad den køle af. Når den er lun, fjernes skindet forsigtigt, som kan smides ud.
- Find en blender eller minihakker og tilsæt peberfrugtkødet sammen med alle de andre ingredienser. Tilsæt olien lidt efter lidt for at opnå den ønskede konsistens og smag.
One Comment