english muffins
| | |

English muffins

English muffins er en klassiker, som passer perfekt til morgenmaden eller brunch. De kan også nydes til frokost eller som snack. De små sprøde brød er kendt for deres sprøde ydre og luftige indre.

De er bløde og svampede indeni, og smager skønt med hollandaise sauce og et pocheret æg, spejlæg, stegte champignoner, smør, marmelade eller ost. De kan også ristes, så de får en ekstra sprød kant. 

English muffins har deres oprindelse i England, hvor de blev udviklet som en type brød, der kunne bages på en griddle (en slags flad pande) i stedet for i en ovn. De blev især populære i det 19. århundrede og blev snart en fast bestanddel af den engelske te-tid. I USA blev de kendt, da Samuel Bath Thomas, en britisk immigrant, begyndte at bage og sælge dem i New York City i slutningen af det 19. århundrede. I dag er de en favorit i både England og USA.

Er du på jagt efter lækre sager til morgenmadsbordet? Så prøv også french toast – arme riddere eller lækre chokolade vafler

English muffins

Antal

4

personer
Tid

1

hour 

Ingredienser

  • 450 g hvedemel

  • 25 g gær 

  • 1 spsk sukker

  • 1 tsk salt

  • 2,5 dl mælk (lunken)

  • 30 g smør (smeltet)

  • 2 spsk majsmel 

Vejledning

  • Hæld den lunkne mælk i en skål og rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukkeret, og rør rundt.
  • Sigt melet og saltet sammen i en skål. Lav en fordybning i midten og hæld gærblandingen samt det smeltede smør i. Rør det hele sammen indtil det begynder at danne en dej.
  • Drys lidt mel på en ren overflade, og vend dejen ud. Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil den er glat og elastisk. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte lidt mere mel.
  • Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve et varmt sted i cirka 1-1,5 timer, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  • Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og rul den ud til en tykkelse på ca. 1,5 cm. Brug en rund udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) til at skære cirkler ud af dejen. Drys majsmel på en bageplade, og placer dejcirklerne ovenpå. Drys mere majsmel på toppen og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
  • Varm en stor, tykbundet pande op på middel varme. Du behøver ikke tilsætte fedtstof, da majsmelet forhindrer muffinsene i at hænge fast. Steg muffinsene i ca. 5-7 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Hvis du er i tvivl, kan du forsigtigt åbne en muffin og tjekke, at den er gennembagt i midten.
  • Læg de færdige English muffins på en bagerist og lad dem køle af.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *