Desserter | Frokost | Morgenmad | Opskrifter
Chokoladevafler
De her chokoladevafler smager bare så mums. De er lækre og sprøde med en fluffy konsistens, som vafler jo er, men med den lækreste intense smag af chokolade.
Vaflerne kan både spises som en sød frokostanretning, lækker dessert eller som en del af et super lækkert morgenbord.
Vaflerne kan spises med mange forskellige slags topping. Prøv f.eks. at servere vaflerne med flødeskum, vaniljeis, flormelis, kirsebærsovs, dulche de leche, friske jordbær, hindbær eller brombær.
Mangler du andre lækre sager til brunchbordet? Så prøv også chiagrød eller avocado toast med pocheret æg
Chokoladevafler
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesIngredienser
250 g hvedemel
3 spsk. usødet kakaopulver
2 tsk bagepulver
1 tsk vailjesukker
2 spsk sukker
0,5 tsk groft salt
2 æg
3 dl kærnemælk
125 g smør, smeltet
Smør til stegning
Vejledning
- Smelt smørret og lad det køle af
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør godt.
- Pisk æg og kærnemælk sammen til en luftig masse og tilsæt det smeltede smør.
- Bland de tørre og de våde ingredienser sammen.
- Få varmet dit vaffeljern godt op. Tilsæt lidt smør til vaffeljernet til stegning.
- Når vaffeljernet er varmet godt op, så tilsæt en passende mængde dej og luk vaffeljernet og bag vaflen til den er gylden og sprød.
- Når vaflerne er færdige skal de på en rist. Undgå at stable vaflerne ovenpå hinanden, da det vil danne kondens og gøre de ellers sprøde vafler bløde.
- Server de nybagte vafler med det samme mens de stadig er helt sprøde og varme.