Oreo cheesecake
Denne Oreo cheesecake smager bare så lækkert. Den har en sprødt Oreo bund, og et dejlig cremet, sødt ostefyld, der er fyldt med små knasende stykker af Oreo kiks.
Kagen plejer at være populær blandt både voksne og børn. Den vil helt sikkert imponere dine venner og familie både på smag og udseende.
Kagen er dejlig nem at lave. Det bedste er, at den kan tilberedes i god tid. Du kan sagtens lave Oreo cheesecake 1-2 dage før den skal spises. Det bliver den nærmest kun bedre af, da den kan stå i køleskabet og sætte sig, og smagene kan udvikle sig. Opbevar kagen på køl indtil den skal spises. Vent dog med at pynte kagen med Oreo kiks og fløde på toppen til lige inden servering. Så er Oreo kiksene nemlig helt sprøde, og fløden er frisk.
Er du vild med kage? Prøv også fransk citrontærte med marengs eller pavlova med vaniljecreme, passionsfrugt og mango.
Oreo cheesecake
8
personer1
hourIngredienser
Til bunden:
200 gram Oreos (ca. 20 Oreos)
75 gram smør, smeltet
- Til fyldet:
600 gram flødeost (stuetemperatur)
150 gram sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
200 ml piskefløde
100 gram Oreos (ca. 10 Oreos)
- Pynt:
50 gram Oreos (ca. 5 Oreos), knuste eller halverede
Eventuelt flødeskum eller chokoladesauce
Vejledning
- Lav bunden
- Start med at forberede bunden ved at knuse Oreos fint. Du kan bruge en foodprocessor eller putte dem i en plastikpose og knuse dem med en kagerulle.
- Smelt smørret og bland det med de knuste Oreos, indtil alle krummer er dækket af smør.
- Tryk blandingen ned i bunden af en springform (ca. 22-24 cm i diameter). Sørg for, at bunden er jævn og kompakt.
- Sæt bunden i køleskabet i mindst 30 minutter, så den kan sætte sig.
- Lav fyldet
- I en stor skål piskes flødeosten sammen med sukker, indtil blandingen er glat og cremet.
- Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk igen.
- I en separat skål piskes piskefløden, indtil den danner bløde toppe.
- Vend forsigtigt den piskede fløde i flødeostblandingen, indtil det er godt blandet.
- Hak Oreos groft og kom dem forsigtigt i fyldet.
- Saml cheesecaken
- Tag bunden ud af køleskabet og hæld fyldet over. Glat overfladen med en spatel og sørg for, at fyldet er jævnt fordelt.
- Sæt cheesecaken tilbage i køleskabet og lad den sætte sig i mindst 4 timer, gerne natten over.
- Pynt kagen
- Når cheesecaken er klar, kan du dekorere den med ekstra knuste eller halverede Oreos på toppen.
- Du kan også tilføje små toppe af flødeskum eller drysse med chokoladesauce.
One Comment