Chokolademousse
Jeg elsker virkelig chokolademousse, og her får du den lækreste chokolademousse, som virkelig får tænderne til at løbe i vand. Chokolademoussen har en lækker og luftig konsistens, som nærmest smelter i munden, og en virkelig intens og dyb smag af chokolade.
Jeg elsker chokolademoussen, som den er. Men du kan tilføje lidt ekstra smag ved f.eks. at tilføje lidt appelsinskal, kaffe eller karamellikør.
Chokolademoussen kan toppes med alverdens ting, både for at tilsætte lidt ekstra smag, men også pynte desserten. Brug f.eks. topping som friske bær, hakket chokolade, hakkede nødder eller marengs.
Chokolademoussen er en fantastisk gæstedessert, fordi den kan laves i god tid. Du kan sagtens lave chokolademoussen dagen inden, og opbevare den på køl indtil den skal serveres.
På jagt efter en lækker dessert? Prøv også cannoli eller tiramisu
Chokolademousse
6
personer30
minutes2
hours30
minutesIngredienser
200 g mørk chokolade (helst med en kakaoandel på ca. 55-70%)
4 æggeblommer
3 æggehvider
50 g sukker
3 dl piskefløde
Vejledning
- Start med at tage dine æg ud af køleskabet, så de kan få rette temperatur til brug. De skal ikke være alt for kolde.
- Smelt derefter chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen. Hvis du benytter mikroovnen, så gør det i korte intervaller, og rør rundt i chokoladen ved hvert interval.
- Fjern chokoladen fra varmen, når den er smeltet og glat og lad den køle lidt af.
- Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Placer æggehviderne i en ren, tør skål og æggeblommerne i en anden skål.
- Kom sukker ned til æggeblommerne, og pisk til en lys og luftig æggesnaps med håndmixer eller i røremaskine.
- Pisk æggehviderne stive med håndmixer eller røremaskine.
- Find en tredje skål og hæld fløden i, og pisk. Det skal være en let flødeskum, så overpisk den ikke.
- Kom den smeltede, lune chokolade forsigtigt i skålen med æggeblommer og sukker, mens du stille og roligt rører rundt.
- Kom så de piskede æggehvider i blandingen også, og rør forsigtigt rundt.
- Kom til sidste flødeskummet i blandingen også, og rør til du har en ensartet chokolademousse.
- Hæld chokolademoussen i 6 glas eller små skåle. Du kan også hælde i flere glas eller skåle, hvis du vil lave mindre portioner.
- Kom chokolademoussen på køl i minimum 2 timer – gerne mere – hvor du skal stå ind til servering.
- Pynt din chokolademousse lige inden servering med f.eks. flødeskum, revet chokolade, hakkede nødder, marengs eller friske bær.
Hvad for noget chokolade skal jeg bruge til chokolademousse?
Til chokolademousse skal du vælge en chokolade med en høj chokoladeandel. Jeg bruger typisk en på ca. 55-60%. Men du kan også sagtens bruge en på 70%. Det vigtigste at huske på er, at jo højere en chokoladeandel, jo mere bitter og stærk vil din chokolademousse smage af chokolade.
Kan chokolademousse fryses?
Ja, chokolademousse kan sagtens fryses ned. Så uanset om du har en rest chokolademousse i overskud, som ikke skal gå til spilde, eller om du skal lave dessert til mange mennesker, og vil være i god tid, kan du sagtens benytte fryseren.
Kan jeg lave chokolademousse med almindelige æg eller skal jeg bruge pasteuriserede æg?
Jeg bruger typisk helt almindelige æg. Danske æg har en rigtig høj hygiejnestandard og bliver tjekket godt og grundigt, og der er derfor minimal risiko for salmonella, hvis du benytter danske æg.
Hvis du føler dig mere tryg i at benytte pasteuriserede æg, køber du blot æggeblomme og æggehvide hver for sig. Selve resultatet af opskriften på chokolademousse bliver det samme.
Hvor stammer chokolade mousse fra?
Chokolademoussen er en dessert med en rig historie. Den stammer fra Frankrig helt tilbage fra det 18. århundrede. Og det var dengang, man begyndte at eksperimentere med chokolade i desserter – det er vi i dag vældig glade for, at man gjorde.
Ordet “mousse” betyder skum på fransk og henviser til den lette og luftige tekstur, som chokolademoussen er kendt for.