Chiagrød
Chiagrød er en populær morgenmadsfavorit mange steder i verden. Det er dejligt nemt at lave, og så smager det skønt og er tilmed sundt og mættende. Det er derfor den perfekte start på dagen, så du får masser af energi.
Det er en kold grød lavet på chiafrø og mælk. Du kan godt bruge andre mælkealternativer, såsom mandeldrik, havredrik, sojadrik eller endda vand.
Chiagrød har en dejlig neutral smag, og det gør, at du kan bruge meget forskelligt topping. Prøv f.eks. at toppe din chiagrød med frisk frugt og bær, nødder, kokosflager, musli, honning, æblekompot, rababerkompot og karamel.
Grøden kan laves aftenen forinden, og det er derfor også dejlig nemt at lave i den travle hverdag eller til brunchbbordet.
Elsker du lækker morgenmad? Prøv også klassisk havregrød eller amerikanske blåbærpandekager
Chiagrød
1
portion5
minutes2
hoursIngredienser
1,5 spsk chiafrø
1,5 dl mælk (du kan bruge almindelig mælk, mandelmælk, havremælk eller dit foretrukne alternativ)
1 spsk sirup
1/2 tsk vaniljeekstrakt (valgfrit)
Frugt, bær, nødder eller granola til topping
Vejledning
- Find en skål og bland chiafrø, mælk, sirup og vaniljeekstrakt (hvis du bruger det).
- Rør blandingen godt, indtil chiafrøene er jævnt fordelt i mælken.
- Dæk skålen med plastfolie eller et låg og sæt den i køleskabet i mindst 2-3 timer eller natten over. Dette giver chiafrøene tid til at absorbere væsken og skabe den karakteristiske grød-konsistens.
- Når chiagrøden er klar, tages den ud af køleskabet. Rør godt for at fjerne eventuelle klumper og få en glat konsistens. Hvis du synes grøden er for tyk kan du fortynde den med lidt mælk eller yoghurt.
- Top din chiagrød med frugt, bær, nødder eller granola efter smag og nyd den kold.
One Comment