Rababerkompot
Rabarberkompot er en skøn og farverig kompot, som virkelig smager af sommer. Den er perfekt til både topping på skyr eller yoghurt, til friskbagt brød, som fyld i tærter eller til desserter.
kompotten kan både serveres varm og kold. Prøv den f.eks. lun til vaniljeis med friske bær, lun til en lys brownie. eller server kold som topping på en skål skyr med hjemmelavet granola og frisk frugt.
Hvis du har nogle rabarber i haven, er det perfekt at lave dem om til kompot for at få noget lækkert ud af dem.
Rabarberkompot har den skønneste smag, som er en perfekt balance mellem det syrlige og søde.
Kompotten er let og hurtig at lave, og kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i op til en uge. Herefter kan kompotten fryses ned. Du kan derfor også sagtens lave en ekstra stor portion og fryse noget ned. På den måde kan du også forlænge sommeren og rabarbersæsonen med den skønne smag.
Prøv også lækker hjemmelavet æblegrød.
Rababerkompot
4
personer10
minutes30
minutesIngredienser
300 g friske rabarber, skåret i stykker på ca. 1 cm
100 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl vand (kan udelades)
Saften fra 1/2 citron (kan udelades)
Vejledning
- Skyl rabarberne og skær dem i skiver af ca. 1 cm. Skær eventuelle seje eller brune ender af.
- Kom de skårne rabarber i en gryde sammen med sukkeret og citronsaften. Hvis du ønsker en lidt tyndere konsistens tilsættes også vandet.
- Varm blandingen op på middelvarme og lad den simre i ca. 10-15 minutter indtil rabarberne er blevet bløde og kogt ud.
- Rør lejlighedsvis i gryden for at sikre, at kompotten ikke brænder på.
- Når rabarberne er kogt ud, fjernes gryden fra varmen, og kompotten får lov til at køle lidt af inden den serveres.
- Smag eventuelt til med mere sukker eller citronsaft alt efter hvor sød eller syrlig du ønsker kompotten.