Bagt sød kartoffel med guacamole
Bagt sød kartoffel med guacamole smager bare så lækkert. Retten er tilmed let at lave.
Den bagte kartoffel med guacamole kan spises som den er, men kan også nydes sammen med en salat, grillede grøntsager og brød. Prøv f.eks. at servere majssalsa og sprødt fladbrød til.
Den søde kartoffel har en skøn sød og karamelliseret smag, mens guacamolen er fed, frisk og syrlig. Derudover topper jeg gerne med lidt ekstra, så som lime, koriander, rucola, hakkede jalapenos, hakkede soltørrede tomater og bønnespirer.
Er du vild med kartofler? Prøv også hasselback kartofler eller sød kartoffel fritter
Bagt sød kartoffel med guacamole
4
personer50
minutesIngredienser
4 store søde kartofler
2 modne avocadoer
1 lime, saften
1 lille rødløg, finthakket
1-2 fed hvidløg, presset eller finthakket
2 mellemstore tomater, hakket
1 håndfuld frisk koriander, hakket
Salt og peber
Olivenolie til pensling
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
- Vask de søde kartofler, og prik dem flere steder med en gaffel for at forhindre dem i at sprække under bagningen.
- Pensl kartoflerne med lidt olivenolie og drys med en smule salt. Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 40-50 minutter, eller indtil de er møre.
- Forbered guacamolen mens kartoflerne bager. Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene, og skrab avocadoens kød ud i en skål. Mos avocadoerne med en gaffel, indtil du opnår den ønskede konsistens – nogle foretrækker en helt glat guacamole, mens andre kan lide lidt mere tekstur.
- Tilsæt limesaft, finthakket rødløg, presset hvidløg, hakkede tomater og frisk koriander til avocadoen.
- Smag guacamolen til med salt og peber, og juster eventuelt smagen med ekstra lime eller koriander.
- Når de søde kartofler er færdigbagte, tages de ud af ovnen og skæres over på langs. Pas på, de vil være meget varme. Brug en gaffel til let at presse indersiden af kartoflerne, så der dannes små lommer, hvor guacamolen kan lægge sig. Fordel guacamolen i hver sød kartoffel.
- Server de bagte søde kartofler med guacamole varme, eventuelt pyntet med lidt ekstra friske koriander, hakkede jalapenos og et drys af friskkværnet peber.