Avocadotoast med sprøde kikærter
Avocadotoast med sprøde kikærter er en smagfuld og sund morgenmad eller frokostret, der er blevet særdeles populær i de senere år. Avocadotoast med et porcheret æg er nok den mest klassiske udgave af en avocadotoast. Men de ristede kikærter er en tilføjelse, der giver retten ekstra crunch og protein. Kikærterne er bagt med masser af smagfulde krydderier, som giver en skøn smag til retten.
Avocadoen er en god kilde til sund fedt, fiber og vitaminer. Kikærter er også rig på protein og fiber, og det gør retten til den perfekte start på dagen til at få et godt skud energi.
Kombinationen af cremet avocado og sprøde ristede kikærter giver en dejlig blanding af teksturer og smag.
Disse hjemmelavede avocado toast med ristede kikærter er super nemme at lave og smager fantastisk. Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier og toppings for at finde din favorit kombination!
Server avocadotoast med sprøde kikærter med tabouleh salat eller sunde spinatpandekager.
Avocadotoast med sprøde kikærter
4
personer15
minutes20
minutesIngredienser
4 skiver brød (gerne surdejsbrød eller rugbrød)
2 avocadoer
1 dåse kikærter, drænet og skyllet
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1/2 tsk. chilipulver
1/2 tsk. hvidløgspulver
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber efter smag
Frisk koriander eller persille til topping
Vejledning
- Tænd ovnen på 200 grader.
- I en skål, kombiner kikærter, spidskommen, paprika, chilipulver, hvidløgspulver, olivenolie og salt og peber efter smag. Bland godt sammen.
- Fordel kikærterne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Imens kikærterne bager, mos avocadoerne i en skål og tilsæt salt og peber efter smag.
- Rist brødet og fordel den moste avocado på toppen af hvert stykke brød.
- Top med de ristede kikærter og frisk koriander eller persille.