Sprøde rugbrødschips
Rugbrødschips er en dejlig sund og smagfuld snack, som både kan spises for sig selv, sammen med grøntsagsstænger, til tapas, ostefad eller i en salat.
Rugbrødscroutonerne er lette og hurtige selv at lave. Derudover er det er en fantastisk måde at få brugt noget tørt brød på, som ellers ville være endt i skraldespanden. På den måde får du også reduceret dit madspild.
Både skiveskåret og ikke-skiveskåret brød kan benyttes. Du kan også både benytte rugbrød som er rigt på kerner, og rugbrød, som ikke er.
Holdbarheden på rugbrødschips afhænger af, hvor hårdt de bliver bagt. Jo sprødere rugbrødschipsene er, jo længere holdbarhed har de. Opbevar dine rugbrødscroutoner i en tætlukket beholder.
Vild med sprøde sager? Prøv også brødcroutoner eller sprøde sweet potato chips
Sprøde rugbrødchips
4
personer10
minutes25
minutesIngredienser
8 skriver rugbrød (må gerne være gammelt eller tørt)
Olivenolie
Flagesalt
Vejledning
- Skær rugbrødet i skriver, hvis det ikke er skiveskåret. Skær herefter skiverne i små mundrette bidder.
- Fordel de små chips ud på en bageplade. Chipsene skal ligge i ét lag, så de alle får varme og bliver sprøde
- Stænk chipsene med lidt olivenolie (eller en anden type olie)
- Kom lidt salt på chipsene. Du kan eventuelt også krydre dem med hvidløg eller friske krydderurter
- Bag rugbrødschipsene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter
- Lad rugbrødschipsene køle af og opbevar dem i et tætlukket beholder
Rugbrødschips er en spændende og lækker snack, der er blevet mere og mere populær i Danmark i de seneste år. En af de primær årsager er, at det er en sund snack, som smager rigtig lækkert. Disse chips er lavet af rugbrød, der er skåret i tynde og fine skiver. Derefter er de ristet i ovnen eller stegt i olien. Rugbrødschips er en sundere og mere næringsrig snack end traditionelle chips af f.eks. kartoffel, og de har en unik smag og tekstur, der skiller sig ud fra andre snacks.
Hvordan laver man rugbrødschips?
At lave rugbrødschips derhjemme er en enkel proces, som du nemt og hurtigt kan klare. Du skal bare skære et rugbrød i tynde skiver, lægge dem på en bageplade, pensle dem med lidt olie og drysse salt og andre krydderier over. Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Hvis du foretrækker en mere krydret smag på dine rugbrødscroutoner, kan du også eksperimentere med at tilføje forskellige krydderier og urter. Prøv f.eks. paprika, timian eller oregano.
Undgå madspild: Her kan du lære mere om, hvad du kan bruge dine rugbrødsrester til, så de ikke ender i skraldespanden
3 Comments