jordbærmarmelade - jordbærsyltetøj
| | |

Hjemmelavet jordbærmarmelade

Mums – hjemmelavet jordbærmarmelade er en favorit herhjemme. Det er lækkert på friskbagt brød, boller, croissanter, til pandekager, vafler, kager og tærter. 

Den klassiske syltetøj er lavet af jordbær, sukker, og ofte en lille smule citronsaft for at balancere sødmen med en frisk smag. 

Server marmeladen til blåbærpandekager eller sprøde vafler

Når man laver jordbærmarmelade skal man starte med at vælge de bedste jordbær, som skal være modne, søde, og friske. Om sommeren benytter jeg nye, danske jordbær. Uden for sæson benytter jeg udenlandske bær eller frosne jordbær. 

Hvis du har en stor portion jordbær, som du ikke får spist inden de bliver dårlige er det også perfekt at trylle dem om til lækker, hjemmelavet marmelade.

Jordbærrene skal rengøres og skæres i små stykker, inden de tilsættes sukker og citronsaft. Alt dette blandes sammen og koges, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Nogle gange kan man tilsætte geleringsmiddel (melatin/gelatine) for at gøre marmeladen tykkere.

Jeg kan godt lide konsistensen af bær i marmelade. Hvis du bedre kan lide en lind marmelade uden bærklumper kan du give din marmelade en hurtig tur med stavblenderen.  

Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden på din marmelade kan du tilsætte atamon. Har du dog planer om at spise marmeladen indenfor kort tid kan du undlade atamonen. 

Når jeg er i gang laver jeg altid en stor portion. Opskriften giver 4 glas. Hvis du ønsker en mindre portion kan du blot halvere opskriften. 

Hjemmelavet jordbærmarmelade

Antal

4

glas
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 1 kg jordbær

  • 600 g sukker

  • Saft af en citron

  • Atamon

Vejledning

  • Vask og tør jordbærrene og fjern stilkene. Benytter du frosne bær må de gerne tø op inden brug. 
  • Tilsæt sukker og citronsaft til jordbærrene i en stor gryde.
  • Lad blandingen simre på lav varme i ca. 15-20 minutter indtil jordbærrene er bløde og marmeladen tykner. Rør gerne rundt undervejs
  • Skyl nogle patentglas med kogende vand. Tilsæt atamon i hvert glas, påfør låget, og ryst godt, så atamonen fordeles rundt i hele glasset. Hæld eventuelle rester af atamon ud.  
  • Lad marmeladen køle af, før den hældes på rene glas med tætsluttende låg. Opbevar marmeladen på køl.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *