Grøntsagsvafler
De her grøntsagsvafler er så lækre, og er en god måde at få noget lækkert og sprødt, som samtidig er sundt. Grøntsagsvafler er utroligt alsidige og kan spises til enhver tid på dagen. De er perfekte til morgenmad med lidt yoghurt, nødder, bær eller frugt, til frokost med en frisk salat eller som et let måltid med en avocado og hjemmelavet hummus. De er også fantastiske som en sund snack, både varme og kolde, og kan også bruges til madpakken.
Jeg benytter typisk gulerødder og squash, men du kan sagtens benytte andre typer grøntsager. De mest almindelige grøntsager, der også er gode til at lave grøntsagsvafler er søde kartofler, spinat, broccoli og rødbeder. Disse grøntsager tilføjer ikke kun smag, men også farve og ernæring til vaflerne.
Hvis du har nogle grøntsager i køleskabet, som nærmer sig sidste holdbarhedsdato, er det perfekt at rive dem i grøntsagsvafler. På den måde får du dine madvarer brugt, fremfor de ender i skraldespanden.
Du kan desuden også tilføje nogle friske krydderurter, for at få ekstra smag i dine vafler. Prøv f.eks. oregano, basilikum eller rosmarin.
På jagt efter nem frokost? Prøv også toast med rødbedehummus, feta og avocado eller avocado toast med tomat og mozzarella
Grøntsagsvafler
4
personer20
minutes30
minutesIngredienser
200 g. gulerødder, groftrevet
200 g. squash, groftrevet
3 æg
2 dl mælk
75 g. revet mozzarella
150 g. mel
0,5 tsk bagepulver
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Madlavningsolie til stegning
Vejledning
- Forvarm dit vaffeljern og spray eller pensl det med madlavningsolie for at forhindre, at vaflerne klæber.
- Riv grøntsagerne groft, og kom alle ingredienser i en stor skål. Rør blandingen godt sammen, så der ikke er klumper.
- Hæld en passende mængde dej på dit forvarmede vaffeljern og luk låget. Bag vaflerne, indtil de er gyldnebrune og sprøde.
- Gentag processen, indtil al dej er brugt, og hold de færdige vafler varme med staniol, mens du laver resten.
- Server de varme grøntsagsvafler med dine foretrukne toppings som yoghurt, frugt, nødder, avocado, hummus eller en frisk salat.
2 Comments