Hvidløgsbrød med ost
| |

Hvidløgsbrød med ost

Herhjemme elsker vi hvidløgsbrød med ost. Det skal gerne være et godt sprødt brød med masser af ssmør med smagfuld hvidløg og smeltet, smagfuld ost på toppen.

Det lækre brød er perfekt som tilbehør til sommerens grillmad, til pastaretter, lasagne eller salater, som en del af et tapas-bord, men også som en lækker snack i løbet af dagen.

Brødet skal være dejlig sprødt, osten smeltet og med en lækker skarp smag af hvidløg. 

Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost laves af en base af godt brød, typisk en baguette eller ciabatta, som kan optage hvidløgssmørret og osten.

Ingredienserne inkluderer:

  • Frisk hvidløg, som hakkes eller presses for at frigive dens fulde smag.
  • Smør, som smeltes.
  • Ost, typisk mozzarella for dens gode smelteegenskaber, men også parmesan eller cheddar for ekstra smag.
  • Friske urter, f.eks. persille eller basilikum 

På jagt efter lækkert madbrød? prøv også butterdej med hvidløg og mozzarella eller sprødt fladbrød

Hvidløgsbrød med ost

Antal

1

brød
Arbejdstid

5

minutes
Tid i alt

15

minutes

Ingredienser

  • 1 stor baguette eller ciabatta

  • 100 g smør, stuetemperatur

  • 4 fed hvidløg, finthakket eller presset

  • 150 g mozzarella, revet

  • 50 g parmesan, revet

  • 2 spsk frisk persille, finthakket

  • 1 tsk tørret oregano (valgfrit)

  • Salt og friskkværnet peber

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft).
  • I en skål blandes det bløde smør med finthakket hvidløg, hakket persille, og en smule salt. Hvis du ønsker, kan du også tilføje tørret oregano.
  • Skær baguetten eller ciabattaen halvt over på langs, og læg de to halvdele med skæresiden opad på en bageplade dækket med bagepapir.
  • Smør et godt lag hvidløgssmør på hver halvdel af brødet. Sørg for, at smøret er jævnt fordelt, så hele overfladen er dækket.
  • Drys revet mozzarella og parmesan jævnt over brødene. 
  • Placer bagepladen i den forvarmede ovn og bag brødene i 8-10 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden, og kanterne på brødet er sprøde.
  • Tag brødene ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter. Drys med flagesalt og friskkværnet peber. Skær dem derefter i mindre skiver og server dem varme.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *