Coleslaw
Coleslaw er en dejlig sprød salat med en cremet mayonnaise-baseret dressing. Salaten smager skønt i sig selv, men komplementerer også mange andre retter. Prøv den f.eks. i en lækker burger, sandwich, som kontrast til krydrede retter eller sammen med grillmad om sommeren.
Hjemmelavet coleslaw salat er lavet af få og enkle ingredienser, primært kål og gulerødder, som er skåret i fine og tynde strimler. Den friske, knasende kål og gulerødder giver en skøn knasende salat, mens dressingen gør, at salaten på ingen måde er tør og kedelig.
Leder du efter en lækker salat? Prøv også kisir – tyrkisk bulgur salat eller waldorfsalat
Coleslaw
4
personer15
minutes1
hourIngredienser
- Salat
0,5 lille hvidkålshoved, fintsnittet
5 gulerødder, fintsnittet
- Dressing
1,5 dl creme fraiche 18 % eller 38 %
0,5 dl mayonnaise
1 spsk æblecidereddike
1 spsk sukker
1 tsk sennep
1/2 tsk salt
Friskkværnet peber
Vejledning
- Vask og snit grøntsagerne.
- I en skål kombineres creme fraiche, mayonnaise, æblecidereddike, sukker, sennep, salt og sort peber.
- Rør godt, indtil alle ingredienserne er godt blandet, og dressingen er cremet.
- Bland gulerødder, kål og dressing i en stor skål, og rør godt, så dressingen er fordelt ud i hele salaten.
- Dæk skålen med plastfolie eller et låg og sæt den i køleskabet i mindst en time, så coleslaw kan trække smag og blive kold.