Gulerodssuppe
| | |

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe er en skøn, cremet suppe, der byder på en smagfuld kombination af søde gulerødder og aromatiske krydderier. Denne suppe er både enkel at lave og utrolig alsidig, hvilket gør den til en favorit i det vegetariske køkken.

Suppen kan varieres med forskellige smagsgivere, såsom løg, hvidløg, ingefær, krydderier og bouillon. Den er normalt tilberedt ved at koge ingredienserne, indtil gulerødderne er møre, og derefter purére suppen til en silkeblød konsistens. 

Server med brød: Server suppen med friskbagt brød, f.eks. fladbrød eller naanbrød  for en fuld og tilfredsstillende vegetarisk måltid.

Topping: Prøv at tilføje toppings som ristede nødder, croutoner, creme fraiche eller frisk hakket koriander eller persille for ekstra smagsnuancer og teksturer.

Hvis du har nogle gulerødder, som nærmer sig sidste holdbarhed er det perfekt at lave det til gulerodssuppe, for at minimere dit madspild. Suppen kan sagtens fryses ned, så du altid har dejlig, hjemmelavet suppe.

Gulerodssuppe

Antal

4

personer
Tid

40

minutes

Ingredienser

  • 800 g friske gulerødder, skrællede og skåret i skiver

  • 2 løg, hakket

  • 4 fed hvidløg, hakket

  • 2 tsk frisk ingefær, revet

  • 2 tsk stødte spidskommenfrø

  • 6 dl grøntsagsbouillon

  • 2 dl fløde

  • 1/4 dl olivenolie

  • Salt og peber efter smag

  • Frisk hakket persille eller koriander til pynt (valgfrit)

Vejledning

  • Opvarm olivenolie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt hakket løg og hvidløg og sautér i et par minutter, indtil de er bløde og duftende.
  • Tilsæt de skivede gulerødder, revet ingefær og stødte spidskommenfrø til gryden. Sautér i yderligere 3-4 minutter.
  • Hæld grøntsagsbouillon over grøntsagerne, og bring blandingen i kog. Reducer derefter varmen, og lad det simre i ca. 20-25 minutter, eller indtil gulerødderne er møre og let kan stikkes med en gaffel.
  • Brug en stavblender eller en almindelig blender til at purére suppen, indtil den er silkeblød.
  • Tilsæt fløden til suppen og varm den op igen, inden servering. Husk at smage til med salt og peber efter behov.
  • Server gulerodssuppen varm, pyntet med frisk hakket persille eller koriander, hvis ønsket.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *