crostini med mascapone og tomat
| |

Crostini med mascarpone og tomat

Crostini er en simpel, men utrolig smagfuld italiensk forret, der stammer fra regionerne i det centrale Italien. Den her crostini med mascapone og tomat er let og hurtig at lave, og smager bare så skønt. Den er perfekt som en lille forret, til tapas, eller som tilbehør til f.eks. pastaretter eller lasagne. 

Ordet “crostini” betyder “små skiver brød”, og de består typisk af sprøde brødskiver toppet med forskellige ingredienser som ost, grøntsager og krydderier. 

Hjemmelavet crostini smager fantastisk, fordi de kombinerer sprødt, ristet brød med cremede, syrlige og friske toppings. Den cremede mascarpone fungerer som den perfekte base for de saftige, bagte cherrytomater, mens timian og hvidløg tilfører en aromatisk dybde. Du kan eventuelt toppe med lidt flagesalt og olivenolie. 

Mascarponen kan erstattes med ricotta eller flødeost, hvis du ønsker en lettere smag.

Prøv også crostini med tomat og basilikum 

Hvor stammer crostini fra?

Crostini har sine rødder i Italien, hvor de stammer fra regionerne i Toscana og Umbrien. Det er en traditionel del af det italienske køkken, og blev oprindeligt udviklet som en måde at udnytte daggammelt brød på. Ved at riste brødskiverne blev de genopfrisket og kunne bruges som base for forskellige toppings. Crostini er en del af den italienske antipasto-kultur, som handler om at servere små retter før hovedmåltidet.

Crostini med mascarpone og tomat

Antal

4

personer
Tid

20

minutes

Ingredienser

  • 1 baguette eller andet godt, rustikt brød

  • 150 g mascarponeost

  • 250 g cherrytomater 

  • 5 fed hvidløg (fint hakket)

  • 1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret timian)

  • 3 spsk olivenolie

  • Salt og peber 

  • Top evt. med olivenolie

Vejledning

  • Skær baguetten i tynde skiver på skrå, så hver skive har en større overflade. Ca. 1 cm tykke skiver passer bedst. Forvarm ovnen til 200°C.
  • Læg brødskiverne på en bageplade og dryp lidt olivenolie over hver skive. Bag dem i ovnen i ca. 5-6 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
  • Mens brødet rister, halveres cherrytomaterne. Varm 1 spsk olivenolie op i en pande, og tilsæt de hakkede hvidløg. Steg i 1 minut, indtil hvidløget begynder at dufte, men uden at det bliver brunt. Tilsæt cherrytomaterne til panden sammen med timian. Krydr med salt og peber, og steg ved middel varme i ca. 4-5 minutter, indtil tomaterne begynder at blive lidt bløde, men stadig holder deres form.
  • Når brødskiverne er afkølet en smule, smøres et godt lag mascarpone på hver skive.
  • Fordel de stegte cherrytomater jævnt ovenpå mascarponen. Sørg for, at der er lidt af hvidløget og timianen på hver crostini, da dette giver ekstra smag.
  • Dryp eventuelt med lidt balsamico eller olivenolie. Server crostinierne straks, mens brødet stadig er sprødt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *