crostini med tomat
| |

Crostini med tomat og basilikum 

Denne crostini med tomat og basilikum er en lækker lille hapser, som passer perfekt som en forret eller til et tapas-bord. 

Crostini er en klassisk italiensk forret, som kombinerer enkle, friske ingredienser. Den søde og saftige tomat harmonerer perfekt med den aromatiske basilikum og den sprøde tekstur fra det ristede brød. 

For at lave crostini med tomat og basilikum, skal du bruge: 

  • Baguette eller ciabatta, friske solmodne tomater, frisk basilikum, hvidløg, olivenolie, salt og peber

Crostini er en traditionel italiensk forret, som betyder “små ristet brød” på italiensk. Denne ret stammer fra Toscana. Her blev den serveret som en simpel snack ved at riste brød over åben ild og toppe det med forskellige ingredienser. Kombinationen af tomat og basilikum er en af de mest populære versioner. Og det er da også de friske smage og ingredienser, som Middelhavsområdet er kendt for.

Prøv også crostini med figen, neutralost og hakkede valnødder

Crostini med tomat og basilikum 

Antal

4

personer
Tid

20

minutes

Ingredienser

  • 1 baguette eller ciabatta, skåret i tynde skiver

  • 4-5 store, modne tomater, hakket

  • 1 håndfuld frisk basilikum, hakket

  • 2-3 fed hvidløg, halveret

  • 3-4 spsk olivenolie

  • Salt og peber

Vejledning

  • Skær baguetten eller ciabattaen i tynde skiver, og læg brødskiverne på en bageplade og pensl dem let med olivenolie.
  • Bag skiverne i ovnen i ca. 5 minutter ved 200°C, eller indtil de er gyldne og sprøde.
  • Gnid de varme brødskiver med de halverede hvidløgsfed for at give dem en subtil hvidløgssmag.
  • Hak tomaterne i små tern og hak den friske basilikum, og bland det i en skål.
  • Tilsæt 2 spsk olivenolie til tomat- og basilikumblandingen, og krydr med salt og peber
  • Læg en skefuld af tomatblandingen på hver ristet brødskive.
  • Dryp eventuelt lidt ekstra olivenolie og drys med flagesalt på toppen.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *