aspargestærte
| | |

Aspargestærte

Den her aspargestærte med sprød butterdej smager bare så skønt. Den kombinerer den lette og sprøde konsistens af butterdej med den friske smag af asparges. 

Tærten er god både til hverdags aftensmad, men kan også serveres som en let forret. 

Server gerne en god salat, så som burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner til. 

En aspargestærte kræver få ingredienser:

  • Butterdej, friske asparges, cremet ost, som f.eks. ricotta eller flødeost, parmesanost, æg, hvidløg, citron og friske krydderurter, som timian eller persille. 

Prøv også tomattærte eller svampetærte.

Butterdejstærte med asparges

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 1 pakke færdiglavet butterdej (ca. 275 g)

  • 1 bundt friske asparges (ca. 400 g)

  • 100 g ricotta eller flødeost

  • 50 g revet parmesanost

  • 1 æg (let pisket)

  • 1 fed hvidløg (finthakket)

  • 1 spsk friskpresset citronsaft

  • 1 spsk friskhakket timian eller persille

  • Salt og friskkværnet peber 

  • Olivenolie til pensling

Vejledning

  • Rul butterdejen ud i et ildfast fad. Hvis dejen er meget tyk, kan du forsigtigt rulle den ud til en tykkelse på ca. 3 mm.
  • Skyl aspargesene og skær de træede ender af. Hvis aspargesene er meget tykke, kan de halveres på langs.
  • Bland ricotta eller flødeost med det finthakkede hvidløg, citronsaft, friskhakket timian (eller persille), og halvdelen af den revne parmesanost i en skål. Smag til med salt og peber.
  • Fordel osteblandingen jævnt over butterdejen, men lad en kant på ca. 2 cm fri hele vejen rundt.
  • Læg aspargesene oven på osteblandingen i et jævnt lag. Aspargesene kan placeres side om side eller i et dekorativt mønster.
  • Pensl aspargesene med lidt olivenolie og drys resten af parmesanosten over.
  • Pensl butterdejskanten med det sammenpiskede æg, så den bliver gylden og sprød under bagningen.
  • Bag tærten i 20-25 minutter ved 200°C, eller indtil butterdejen er gylden og sprød, og aspargesene er møre, men stadig har lidt bid.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *