Pasta med tomatsauce og burrata
Denne pasta med tomatsauce og burrata er en super lækker pastaret, som er let og hurtig at lave. Den er derfor også så god at lave i hverdagen, hvor det skal være nemt og hurtigt, men stadig super lækkert.
Pasta med tomatsauce er en god klassiker, og tilføjelsen af den cremede burrata gør den bare ekstra lækker.
Når osten åbnes over den varme pasta, smelter den langsomt ud i tomatsaucen.
Nyd retten, som den er, eller server lidt baguette eller salat til, så som caprese salat eller panzanella – italiensk brødsalat med tomater.
Er du også vild med god pasta? Så prøv også cremet trøffel pasta eller pasta med cremet spinatsauce
Pasta med tomatsauce og burrata
4
personer15
minutesIngredienser
400 g frisk pasta (f.eks. linguine, spaghetti eller fettuccine)
1 dåse hakkede tomater
1 stort løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
1 tsk tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
2 store burrata (ca. 250 g hver)
Friskrevet parmesanost (valgfrit)
Vejledning
- Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt finthakket løg og sautér i 5-7 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt hvidløg og tørret oregano, og sautér i yderligere 1-2 minutter, indtil hvidløget begynder at dufte.
- Tilsæt de hakkede tomater. Lad saucen simre ved lav varme i ca. 20-25 minutter, indtil den er tyknet og smagene er koncentrerede. Rør af og til. Smag saucen til med salt, peber og frisk basilikum.
- Mens saucen simrer, koges pastaen indtil den er al dente. Dræn pastaen, men gem en kop af kogevandet.
- Tilsæt den kogte pasta til tomatsaucen. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt af det gemte kogevand for at opnå den ønskede konsistens..
- Del pastaen op på fire tallerkener. Placer en burrata på hver tallerken med pasta. Brug en kniv eller ske til forsigtigt at bryde burrataen, så den cremede indre flyder ud over pastaen.
- Drys evt. med friskrevet parmesanost og ekstra basilikum som pynt.