Appelsinmarmelade
Hjemmelavet marmelade er super lækkert, og let at lave selv. Denne hjemmelavede appelsinmarmelade får en syrlig smag og let bitter smag, som passer perfekt til friskbagt brød, oste, is, kage, vafler og pandekager, eller som topping på yoghurt eller skyr.
Hjemmelavet marmelade kræver kun få ingredienser, nemlig sukker, appelsiner og en citron. Hvis du har nogle appelsiner, som nærmer sig sidste holdbarhed er det perfekt at lave det til hjemmelavet marmelade for at forlænge deres holdbarhed.
Hvis du gerne vil tilføje lidt spice til din appelsinmarmelade kan du tilsætte en smule kanel, vaniljesukker eller ingefær.
Prøv også hjemmelavet hindbærmarmelade eller hjemmelavet jordbærmarmelade.
Marmeladen kan holde sig ihvertfald en måned i tætlukket glas i køleskabet.
Appelsinmarmelade
4
personer15
minutes40
minutesIngredienser
4 store appelsiner, usprøjtede
1 citron, usprøjtet
500 g sukker
3 dl vand
Vejledning
- Skyl appelsiner og citroner grundigt. Skær bunde og toppe af, og kasser dem.
- Skær appelsiner og citroner i små skiver, og skær skiverne ud i mindre terninger med skræl på. Undervejs fjernes alle kerner.
- Find en gryde og tilsæt sukker, appelsin og citron stykkerne og vand. Kog det hele ved middelvarme med låg i 25-30 minutter. Rør rundt undervejs.
- Fjern låget og lad marmelden simre videre uden låg i ca. 10 minutter til den begynder at få en tykkere konsistens.
- Blend marmeladen i gryden med en stavblender til den har den ønskede konsistens.
- Kom marmeladen i skoldede glas, og kom dem herefter på køl, hvor de kan holde sig i en måned.
One Comment