Mango sticky rice
Her får du opskriften på den lækreste sticky rice med mango. Desserten er en sød og klassisk thailandsk ret, som i dag spises i mange dele af verden. Med den søde mango er det det en perfekt sommerdessert eller sommersnack i solen.
Desserten består af få ingredienser, så den asiatiske ret kan nemt laves i det danske køkken.
På jagt efter en sød dessert? Prøv også tiramisu eller pavlova med vaniljecreme, passionsfrugt og mango
Mango sticky rice
4
personer30
minutesIngredienser
100 g grødris
3 dl vand
250 ml kokosmælk
40 g sukker
1 tsk salt
2 modne mangoer, skrællet og skåret i skiver eller terninger
Frisk mynte, sesamfrø eller revet kokosnød til pynt (valgfrit)
Vejledning
- Skyl risene under koldt vand indtil vandet bliver klart. Lad risene stå tildækket i en skål med koldt vand i ca. 4-5 timer. Dræn risene og skyl dem.
- Find en lille gryde og tilsæt ris og vand, og kog det op ved lav varme med låg på. Lad risene simre i ca. 30 minutter. Rør undervejs. Risene fjernes fra varmen, når de har absorberet vandet. Lad låget være på risene.
- Find en anden lille gryde og tilsæt kokosmælk, sukker og salt. Kog det op til sukkeret er opløst.
- Kom herefter den varme kokosmælk over risene i gryden. Lad blandingen stå ved lavest varme i 5 minutter uden at røre rundt.
- Tag herefter blandingen af varmen og lad den stå og trække i 10 minutter.
- Server de klistrede ris med skiver af mange og top evt. med lidt frisk mynte og kokos.
Mango sticky rice’s oprindelse
Sticky rice med mango har sin oprindelse i Thailand. Her betragtes den som en national dessert og en integreret del af det thailandske køkken. Denne delikate ret er en hyldest til de friske og velsmagende ingredienser, der er typiske for det tropiske klima i regionen. Desserten er blevet en populær desseret og let snack mange steder i verden.