mango lassi
|

Mango lassi

Mango lassi er en dejlig forfriskende sommerdrik fra Indien. Den er både sød, cremet og forfriskende, hvilket gør den til den perfekte drik på en varm sommerdag. 

I Indien serveres mango lassi ofte sammen med krydret mad, da den cremede konsistens og den milde sødme virker kølende og balancerer stærke smagsoplevelser. 

Den lækre sommerdrik består af modne mangoer og cremet yoghurt, og lidt kardemomme, som giver drikken  en dejlig, krydret smag. 

Prøv at tilføje lidt limejuice for en frisk syrlighed, eller blend med andre frugter som banan eller ananas for et tropisk twist.

Mangoen giver drikken dens karakteristiske smag og farve, mens yoghurten gør den dejligt cremet. 

På jagt efter en lækker sommerdrik? Prøv også lemonade med rabarber eller dalgona kaffe

Mango lassi

Antal

4

personer
Tid

5

minutes

Ingredienser

  • 2 modne mangoer

  • 400 ml neutral yoghurt

  • 200 ml mælk 

  • 2-3 spsk sukker 

  • 1/4 tsk stødt kardemomme

  • Isterninger (valgfrit, for en koldere lassi)

  • Friske mynteblade eller et drys kardemomme til pynt (valgfrit)

Vejledning

  • Skræl mangoerne, fjern stenene, og skær mangoen i tern. 
  • Kom mangoerne i en blender sammen med yoghurten, mælken, sukkeret, og kardemommen. Blend, indtil massen er helt glat og cremet.
  • Tilsæt lidt mere mælk, hvis du ønsker en tyndere lassi. 
  • Smag lassi’en til, og tilsæt mere sukker, hvis du foretrækker en sødere drik. Du kan også justere mængden af kardemomme for at få en mere krydret smag.
  • Hvis du ønsker en ekstra kold lassi kan du tilsætte isterninger og blende igen, eller servere lassien med isterninger.
  • Hæld mango lassien i glas og pynt med friske mynteblade eller et drys kardemomme. Server straks, mens den er kold og frisk.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *