grillet ananas
| | | |

Grillet ananas

Ananas på grillen smager bare så skønt! Grillet ananas har en dejlig naturlig sødme og en let karamelliseret overflade. Den smager dejligt forfriskende og er perfekt til sommerens varme aftener på terrassen sammen med et glas kold hvidvin. 

Ananasen kan både spises sammen med salater, kold kartoffelsalat og brød, men kan også spises som en dessert. 

Prøv at servere de grillede ananas med en skefuld vaniljeis, flødeskum eller en kugle kokosnødsorbet for en lækker dessert. De kan også bruges som topping på pandekager eller vafler.

Prøv grillet ananas med en god, smagfuld vaniljeis. 

Grillet ananas kræver kun få ingredienser: en frisk ananas, en smule olie eller smør for at forhindre, at den klæber til grillen, og eventuelt lidt sukker eller honning for ekstra karamellisering. 

Du kan også tilføje krydderier som kanel, ingefær eller chili for at give ananasen et ekstra smagslag. For dem, der ønsker en ekstra dimension, kan en skvæt rom eller et drys limejuice også være en lækker tilføjelse.

Er du vild med grillmad? Prøv også grillet aubergine eller grillede majskolber

Grillet ananas er blevet populær i mange køkkener verden over, især i lande med en stærk grillkultur som Brasilien.

Sørg for, at grillen ikke er for varm, da ananasen hurtigt kan brænde. En medium til høj varme er ideel..

Grillet ananas

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 1 frisk ananas

  • 1-2 spsk olie eller smeltet smør (til pensling)

  • 2 spsk sukker eller honning (valgfrit, for ekstra sødme)

  • 1/2 tsk kanel eller ingefærpulver (valgfrit)

  • En skvæt limejuice eller rom (valgfrit, for ekstra smag)

Vejledning

  • Start med at skrælle ananasen. Skær toppen og bunden af, og fjern skrællen ved at skære ned langs siderne af frugten. Skær ananasen i skiver, cirka 1-1,5 cm tykke. Hvis du ønsker det, kan du fjerne midten af hver skive ved at bruge en udstikker eller en kniv.
  • Hvis du ønsker en ekstra sød eller krydret smag, kan du forberede en marinade ved at blande sukker eller honning med kanel eller ingefærpulver. Pensl skiverne med olien eller smørret, og drys eller pensl marinaden over dem.
  • Forvarm grillen til middelhøj varme. Læg ananasskiverne direkte på grillristen. Grill dem i cirka 3-4 minutter på hver side, eller indtil de har fået flotte grillmærker og er let karamelliserede. Vend dem forsigtigt med en tang, så de ikke går i stykker.
  • Tag ananasskiverne af grillen, og læg dem på et serveringsfad. Hvis du ønsker det, kan du dryppe dem med lidt limejuice eller rom lige inden servering. Server dem straks, mens de er varme og saftige.
  • Prøv at servere de grillede ananas med en skefuld vaniljeis, flødeskum eller en kugle kokosnød sorbet for en lækker dessert. De kan også bruges som topping på pandekager eller vafler.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *